Δήμος Λαυρεωτικής: Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης

“¨Μείνε σπίτι-Είμαστε εδώ για σένα¨
Η κρίση της εξάπλωσης του κορονοϊού θέτει με ταχύ ρυθμό πολλά άτομα σε αδυναμίαμετακίνησής τους ακόμη και για τις ζωτικές τους ανάγκεςόπωςείναι η διατροφή και η υγεία τους.
Είναιεπιτακτική ανάγκη, βάσει των συνθηκών, οι δομές μας να συνδράμουν τον κρατικό μηχανισμό υποστηρικτικά στο κοινωνικό σύνολο.
Έτσιδημιουργήσαμεένατηλεφωνικό συντονιστικό κέντρο(CallCenter) με αριθμό 2299320219,στο ΝΠΔΔ ¨ΚΕΦΑΛΟΣ¨.
Αντικείμενο του έργου του αποτελεί η βοήθεια σε άτομα στο Δήμο Λαυρεωτικής με αδυναμίαμετακίνησηςπροκειμένου να εξασφαλίσουναπό το σπίτι τους, την πρόσβαση στα βασικά αγαθά που αφορούν τη διατροφή και την υγεία τους και συντονισμό των εμπλεκόμενωνιδιωτικώνφορέων(σούπερ-μάρκετ, παντοπωλείων, φαρμακείωνκλπ) με τις ανάγκες που εκφράζονταιαπό τον κάθεπολίτη.
Πληθυσμός – στόχος: α) Hλικιωμένοιάνω των 70 ετών, β) ΑμεΑχωρίςυποστηρικτικό περιβάλλον, γ) Χρόνιοιπάσχοντεςυπό χρόνιαθεραπεία για νοσήματα που απειλούνταιαπό τον κορονοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι πχ λόγωκακοήθωννόσων, κορτιζόνηςκλπ), δ) πολίτες με δικαιολογημένοαίτημααδυναμίαςμετακίνησης.
Ο πολίτηςτηλεφωνεί στο callcenter του ΔήμουΛαυρεωτικής και γνωστοποιεί το πρόβλημά τουαπό τις 8.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.
Κατόπιναυτού ο Δήμοςείτε α) θα διαπιστώνειεάνανήκει στις ευπαθείςομάδες και ακολούθως θα αξιολογεί τα αιτήματα του πολίτη και τον τρόπο με τον οποίοαυτά θα απαντηθούνκατάλληλα, είτε β) εάν ο Δήμοςδιαπιστώνειότι δεν ανήκει ο πολίτης στις ευπαθείςομάδες του, θα διερευνά τον τρόπο με τον οποίομπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα του.

Ενδεικτικά αναφέρονται ως τρόποιικανοποίησης οι εξής: 1)επικοινωνία με το κοντινότεροπαντοπωλείο-supermarket, 2)επικοινωνία με το κοντινότεροφαρμακείο για να αποσταλούν τα φάρμακα ή το υγειονομικό υλικό, 3)διεκπεραίωσηαιτημάτων τους (παραλαβή αιτήσεων – παράδοσηπιστοποιητικών) για τα πάσηςφύσεωςπιστοποιητικά που εκδίδονταιμέσω ΚΕΠ, 4) επικοινωνία με εθελοντές του Δήμου και 5) επικοινωνία με το υποστηρικτικό περιβάλλον του πολίτη για να τον συνδράμει.
Σημαντική σημείωση: Οι πολίτες, αν δεν ανήκουν στις ευπαθείςομάδες που βοηθιούνταιαπό το Δήμο, αναλαμβάνουν την εξόφληση των προϊόντωνείτεπροέρχονταιαπό supermarketείτεαπό φαρμακείο με την παράδοσηαυτών στην πόρτα τους.
Αντιλαμβανόμαστεόλοι, ότι οι στιγμέςείναικρίσιμες και όλοι μας οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε στο μεγαλύτεροδυνατό βαθμό με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα.
Μείνε σπίτι, είμαστε δίπλα σου!”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή