Ξανά σε λειτουργία η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ξάνθης

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ξανά σε λειτουργία η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ξάνθης
Επανέρχεται στο προσκήνιο η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ξάνθης 28, δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Σάββα, καθώς μετά την «αποκαθήλωσή» της τον περασμένο Μάιο, φαίνεται πως επαναλειτουργεί, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου και πρώην 17ου Δημοτικού Σχολείου.
Τότε, το Μάιο του 2011 αγανακτισμένοι γονείς μαθητών που φοιτούν στα προαναφερόμενα σχολεία αλλά κάτοικοι της περιοχής, σε συνεργασία με το Κίνημα Πολιτών Γαλατσίου κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε οικιστικό ιστό, κατόρθωσαν να ρίξουν το μεταλλικό ιστό στον οποίο ήταν τοποθετημένη η κεραία, έχοντας, βέβαια, στα χέρια τους έγγραφα που αποδείκνυαν πως αυτή ήταν εγκατεστημένη χωρίς να έχει τις απαιτούμενες άδειες από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομιών) και την Πολεοδομία και χωρίς την έγκριση ηλεκτροδότησης της κεραίας από τη ΔΕΗ. Παρόντες στην αποξήλωση ήταν και δημοτικοί σύμβουλοι του Γαλατσίου, ως επί το πλείστον της αντιπολίτευσης.
Τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, οι Σύλλογοι Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου επανέρχονται με μια σκληρή ανακοίνωση – η οποία αποτελεί και απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους – υποστηρίζοντας πως «παρά το γεγονός ότι το δίκαιο του αιτήματός μας αναγνωρίστηκε και προφορικά κι εγγράφως από όλες τις υπηρεσίες, και παρότι τελικά υπάρχει από τον Οκτώβριο του 2011 απόφαση της Διεύθυνσης Δασών (αρ. πρωτ. 2033/25-10-11) για “κατεδάφιση – απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών και εγκαταστάσεων σε έκταση δημοσίου δάσους αναδασωτέου”, αντί εμπράκτως να αποδοθεί δικαιοσύνη, σε νέα μέτρηση της ΕΕΤΤ βρέθηκαν στον ίδιο χώρο να ακτινοβολούν τα παιδιά μας και τους κατοίκους, όχι μόνο η κεραία της Vodafone αλλά και μια επιπλέον κεραία της Cosmote.»
Και η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Παρά την κινητοποίηση που κάναμε πέρυσι το Μάιο, όπου με τη συμβολή των γονέων και κατοίκων της περιοχής επετεύχθη η διακοπή της λειτουργίας της εγκατεστημένης κεραίας, οι εκπρόσωποι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας μαζί με κάποιους ασυνείδητους δημότες, οι οποίοι έχουν το θράσος να καταπατούν και να ενοικιάζουν δασική έκταση στις εταιρίες αυτές προκειμένου να πάρουν το ανάλογο οικονομικό αντίτιμο, εγκατέστησαν τις κεραίες κι αδιαφορώντας πληρως για τις “καταδικαστικές” αποφάσεις σε βάρος τους, συνεχίζουν να βομβαρδίζουν με ακτινοβολία τα μικρά παιδιά μας και τους κατοίκους γενικότερα της περιοχής. Το τραγελαφικό δε είναι ότι ενώ δικαιωθήκαμε σε όλα τα έγγραφα από όλες τις υπηρεσίες, έχουμε κατ’ εξακολούθηση μηνυθεί από τους καταπατητές της δημόσιας έκτασης κ.κ. Γκλίνους κι αντί να απολογούνται αυτοί στους εισαγγελείς, τους πταισματοδίκες και τα αστυνομικά τμήματα, απολογούνται οι γονείς μέλη των Δ.Σ. του 16ου Δημοτικού Σχολείου.
»Δυστυχώς, η διοίκηση του Δήμου, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις δια στόματος Δημάρχου ότι θα κατεβάσει με τα χέρια του τον διακόπτη που ηλεκτροδοτεί τις κεραίες, παρά τις δεσμεύσεις ότι θα επιταχύνουν και θα υλοποιήσουν όλες τις αποφάσεις που αποσπάσαμε από αρμόδιες υπηρεσίες, αγκιστρώνονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και δεν έρχονται σε ρήξη με τα συμφέροντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
»Αυτή η πολιτική, που θυσιάζει την υγεία του κοινωνικού συνόλου, στο βωμό του κέρδους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, είναι η πολιτική της κεντρικής εξουσίας, η οποία με τις τροποποιήσεις των νόμων 3431/2006 και 2801/2000 με αυτόν του νόμου 4053/2012, αλλάζει η διαδικασία χορήγησης της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να έχουν σε λειτουργία παράνομες κεραίες για χρονικό διάστημα 24 μηνών και την ευχέρεια να συμπληρώνουν τον ελλιπή φάκελό τους μέχρι τη λήξη της προθεσμίας αυτής.
»Όλοι αυτοί που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό προκειμένου να σταθούν στην εξουσία, δεν μας οδηγούν μόνο στη φτώχεια και την εξαθλίωση, δεν τσακίζουν μόνο το δικαιώμά μας στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία αλλά δεν διστάζουν να μας οδηγήσουν και στο θάνατο, βομβαρδίζοντάς μας με ακτινοβολία προκειμένου να μη θιχτούν τα οικονομικά συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών.
»Οι κεραίες φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλη την πόλη, χωρίς καμία διάκριση για το αν δίπλα λειτουργούν σχολειά ή όχι (στο 16ο και 8ο νηπιαγωγείο, στα δημοτικά σχολεία και το νηπιαγωγείο της Ελ. Βενιζέλου, στην Ηροδότου κλπ.). Οι γονείς και οι κάτοικοι και πολύ περισσότερο η Δημοτική Αρχή, έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας.
»Οι Σύλλογοί μας καλούν το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Επιτροπή κατά των κεραιών του Δήμου να πρωτοστατήσει στην άμεση απεγκατάσταση των κεραιών του θανάτου. Καλούμε την αρμόδια Εισαγγελέα Αθηνών να ερευνήσει και να καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Καμία ολιγωρία, καμία απάθεια με τις ζωές μας, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας και των κατοίκων.»
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Η υπ’αριθμ. 2033/25-10-2011 απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών είναι ευθύς εξ’αρχής σαφής ορίζοντας ως θέμα της την «Κατεδάφιση και απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών και εγκαταστάσεων σε έκταση δημοσίου δάσους αναδασωτέου».
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (σ.σ. όπου υπόκειται η Διεύθυνση Δασών Αθηνών) κ. Ηλίας Λιακόπουλος λέει πως «αποφασίζουμε:
»Να κατεδαφιστούν – απομακρυνθούν οι αυθαίρετες κατασκευές και τα πάσης φύσεως υλικά ήτοι: η περίφραξη της έκτασης βόρεια και δυτικά με σιδηροπασσάλους και συρματόπλεγμα συνολικού μήκους 44,40 μ. και ύψους 1,00 μ., κλίμακα από τσιμέντο μήκους 19,40 μ. και πλάτους 1,70 μ., σιδερένια κλίμακα μήκους12,50 μ. και πλάτους 1,70 μ., τσιμεντένια πλατφόρμα – βεράντα διαστάσεων 8,30μ.Χ10,00μ. και τσιμεντένια βάση διαστάσεων 2,00μ.Χ2,00μ. με τοποθετημένης επί αυτής ανεμογεννήτριας με βάση ιδίων διαστάσεων και ύψους 4,50 μ.
»Η απομάκρυνση των παραπάνω αυθαιρέτων θα γίνει με την τεχνική υποστήριξη που διατίθεται και από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής προς την οποία κοινοποιείται η παρούσα κατά τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 9 παρ. 5 του Ν. 2880/2001 και με την συνδρομή και καθ’ υπόδειξη της ανωτέρω Δ/νσης και της κατά τόπο δασικής υπηρεσίας. (Δασονομείο – Δασοφυλακείο)
»Να συνταχθεί Πρωτόκολλο απομάκρυνσης, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 114 του Ν. 1892/1990 από την ανωτέρω Διεύθυνση.
»Οι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας και ο οικείος Ο.Τ.Α., στην περιφέρεια του οποίου βρίσκονται οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις και προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την εφαρμογή των οριζόμενων στη διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 114 Ν.1892/1990.»
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή