Η μεγάλη απειλή, του Γιώργου Πένταρη

Με τον τίτλο του άρθρου δεν αναφέρομαι στον κορωνοϊό, αλλά στην επίθεση που ήδη έχει αρχίσει εναντίον της χώρας από την κοινοβουλευτική δικτατορία της Τουρκίας. Λέω δικτατορία, γιατί όπως λέει η έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που μόλις δημοσιεύτηκε στην Αμερική, η Τουρκία κατηγορείται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις. Αυτό που ξεκίνησε στον Έβρο είναι κανονική επίθεση εναντίον της χώρας δια αντιπροσώπων των, δηλαδή των μεταναστών, αλλά και με την βοήθεια του στρατού της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν φωνές που ζητάνε να ανοίξουμε τα σύνορα να έρθουν οι μετανάστες και να πάνε στην Ευρώπη. Άλλοι λένε ότι Έλληνες και μετανάστες θα ζήσουμε μαζί. Δηλαδή πώς το βλέπουμε το πράγμα παιδιά; Αν αφήναμε τα σύνορα ανοικτά πόσοι υπολογίζετε ότι θα έρχονταν στην χώρα; 100, 150, 200 χιλιάδες; Εγώ σας λέω για πάνω από ένα εκατομμύριο Αφγανούς, Πακιστανούς και Αφρικάνους. Πώς η Ελλάδα, αν έδειχνε τα ανθρωπιστικά της αισθήματα, τα οποία ακόμη και πριν από το 2015 τα έχει επιδείξει πολλάκις, θα κατάφερνε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και ανάγκες όλων αυτών των μεταναστών; Σας πληροφορώ ότι θα υπήρχε ανθρωπιστική καταστροφή στους Έλληνες. Δεν μπορεί να μπουν τόσοι μετανάστες στην χώρα αν δεν φεύγουν κατ’ ευθείαν για την Ευρώπη, η οποία όμως έχει κλειστά τα σύνορά της.
Η Ευρώπη, όπως φάνηκε στη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν, δεν υπέκυψε στον θρασύτατο εκβιασμό του και υποστήριξε την χώρα μας υποστηρίζοντας έτσι τις δικές της κοινωνίες από την εισβολή μεταναστών που φέρνει ο Ερντογάν. Έτσι λοιπόν ο δικτάτορας έφαγε μερικές μπάτσες, όπως είχα γράψει στο προηγούμενο άρθρο, και έφυγε άρον – άρον για Τουρκία. Ο Ερντογάν μοιάζει τώρα ως πληγωμένο θηρίο και επισπεύδει τα σχέδιά του εναντίον της χώρας μας.
Εν τω μεταξύ κάνει δηλώσεις, κάνοντας τον αφελή, που πολλά μέσα αναπαράγουν χωρίς σκέψη όπως π.χ. ότι αφού άνοιξε αυτός τα σύνορά του γιατί να μην τα ανοίξει και η Ελλάδα; Δεν ζήτησε όμως να τα ανοίξει και η Βουλγαρία που και αυτή είναι ΕΕ… Γιατί δεν πάνε προς τα εκεί μετανάστες; Και μόνο αυτός ο λόγος είναι η απόδειξη οργανωμένης επίθεσης εναντίον της χώρας.
Το ότι υπάρχουν χιλιάδες μετανάστες από την Συρία είναι γνωστό ότι οφείλεται στον πόλεμο που υποδαύλισε, αν όχι οργάνωσε, η Τουρκία εναντίον της Συρίας μέσω των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών» και βέβαια των φίλων του του ISIS. Η ρίψη στα περίχωρα της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου του 2013 του αερίου Σαρίν που σκότωσε δεκάδες άτομα ήταν δουλειά της Τουρκικής ΜΙΤ και βέβαια οι ευθύνες έπεσαν στον Άσαντ από τον ΟΗΕ την Αμερική, τη Γαλλία, για να υπάρχει ηθικό έρεισμα να υποστηριχθούν οι αντικαθεστωτικοί. Από τότε άρχισε η αποσταθεροποίηση της Συρίας και βέβαια καταστράφηκε ένα έθνος με την ανοχή Γάλλων, Αμερικάνων, Ρώσων κτλ. Ο μεγαλύτερος ωφελημένος από αυτό τον πόλεμο είναι η Τουρκία γιατί δέχτηκε εν γνώσει της το κύμα προσφύγων που ήθελε να έχει για να εκτελέσει τα σχέδιά της εναντίον μας.
Το 2014 και κυρίως το 2015, οι μετανάστες που ερχόντουσαν στην Ελλάδα ήταν κυρίως Σύριοι, τους οποίους είδα με τα ίδια μου τα μάτια στην Λέσβο τον Οκτώβρη 2015. Η συμφωνία που έγινε τότε με την ΕΕ καθυστέρησε τα σχέδια του Ερντογάν, αλλά από την άλλη αυτός ωφελήθηκε με τα κεφάλαια που εισέρευσαν από την ΕΕ. Σιγά σιγά οι Σύριοι έφυγαν και τότε έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο για την άλωση της Πατρίδας με τους μετανάστες που άρχισε να φέρνει από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Βόρεια Αφρική. Ήρθε τώρα η στιγμή να μας επιτεθεί ξεκινώντας με το αίτημά του για περισσότερα χρήματα, τα οποία ήξερε πολύ καλά ότι δεν θα τα έπαιρνε και έτσι ως δικαιολογία εξαπέλυσε την επίθεση στον Έβρο, η οποία συνεχίζεται.
Προσέξτε τώρα τι υποχθόνιος είναι ο Τούρκος. Σταμάτησε τις ροές στη θάλασσα και επικεντρώθηκε στον Έβρο. Το κάνει αυτό γιατί θέλει να δείξει ότι τηρεί την συμφωνία του 2016 με την ΕΕ για να πάρει αυτά που ζητά και επικεντρώνεται στον Έβρο που δεν περιλαμβάνεται στην συμφωνία. Συνεχίζει δηλαδή να εφαρμόζει το σχέδιό του εναντίον μας. Η επίθεση όμως στο Αιγαίο συνεχίζεται στρατιωτικά επιδιώκοντας μια σύγκρουση, την οποία θέλει να χρησιμοποιήσει και στο εσωτερικό του για να δείξει ότι δεν υπολογίζει όχι Ελλάδα, αλλά ούτε και ΕΕ. Έτσι μια τουρκική ακταιωρός επιτέθηκε και χτύπησε σκάφος του λιμενικού μέσα στα χωρικά μας ύδατα. Η Έλληνες τράπηκαν σε φυγή και οι Τούρκοι αλώνιζαν μέσα στα χωρικά μας ύδατα. Η δήλωση του Ερντογάν ήταν «αυτοί διαφεύγουν κι εμείς τους κυνηγούμε. Κι από δω και πέρα έτσι θα γίνεται» δείχνει τι πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα. Δηλαδή τι θα γίνεται εδώ; Σταδιακά και σταθερά θα πατά πόδι στο Αιγαίο και ταυτόχρονα προχωρά σε ακόμη μια επιθετική ενέργεια με παρενόχληση ελληνικού ελικοπτέρου στον Έβρο από δύο τουρκικά F16.
Η επίθεση της Τουρκίας συνεχίζεται όμως και με πληρωμένους δημοσιογράφους σε διάφορα ΜΜΕ. Για παράδειγμα, η εφημερίδα New York Times έγραψε σε άρθρο της ότι υπάρχει μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών στην Ελλάδα όπου υποβάλλονται σε βασανιστήρια, τους έχουν πάρει τα λεφτά, τα κινητά κτλ. Ακόμη η ιστοσελίδα https://euobserver.com/opinion/147672 σε άρθρο του δημοσιογράφου της Bodo Weber από το Βερολίνο στις 9 Μαρτίου, κριτικάρει την Ελλάδα και την ΕΕ για την πολιτική τους στο μεταναστευτικό, παίρνοντας και θέση υπέρ της Τουρκίας για την οποία δεν κάνει καν λόγο όσον αφορά την συμπεριφορά της απέναντι στους μετανάστες και την εκμετάλλευσή τους για την επιτυχία των σχεδίων του εναντίον μας.
Ο Ερντογάν για να ακυρώσει την επιτυχία της Ελλάδας καλεί Μέρκελ και Μακρόν στην «Ευρωτουρκική σύνοδο» για τους μετανάστες αφήνοντας έξω τις άλλες χώρες και φυσικά την άμεσα ενδιαφερόμενη, δηλαδή την χώρα μας. Μην νομίζετε ότι θα συζητήσουν για τους μετανάστες. Ο Ερντογάν θα εκβιάσει ότι αν δεν πάρει αυτά που θέλει θα έχουν πρόβλημα τα Γερμανικά και Γαλλικά συμφέροντα στην Τουρκία.
Έχει βέβαια και σκοπό να δαιμονοποιήσει την Αθήνα και να αντλήσει για τον εαυτό του τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από το μεταναστευτικό. Συνεχίζοντας τον χαβά του με ψέματα, ότι δήθεν στα ελληνοτουρκικά σύνορα γίνονται «δολοφονικές ενέργειες» εναντίον μεταναστών, των ανθρώπων που η Άγκυρα μετέφερε με δόλο ή ακόμη και διά της βίας στα σύνορα για να εκβιάσει τις Βρυξέλλες, ο Ερντογάν επιχειρεί να εμφανιστεί σαν ανθρωπιστής που δήθεν ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάνοντας κάλπικες εκκλήσεις στην ελληνική πλευρά να ανοίξει τα σύνορα στον Έβρο για να περάσουν οι ορδές των μεταναστών προς την Ευρώπη.
Το έχω γράψει πολλές φορές από το 2016. Η Τουρκία ξετυλίγει ένα σχέδιο που μας πάει κατ’ ευθείαν σε πόλεμο γιατί μας σπρώχνει συνέχεια και εμείς υποχωρούμε όπως με την ακταιωρό. Ουσιαστικά τώρα η Τουρκία σε αυτή την περιοχή που έγινε το περιστατικό θα ισχυρίζεται ότι είναι δική της περιοχή. Θα φτάσουμε λοιπόν σε ένα σημείο που δεν θα μπορούμε να κάνουμε πίσω και έτσι θα επέλθει σύγκρουση. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε. Η Τουρκία είναι αδίστακτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή