Συνέχιση απολυμάνσεων στα σχολεία και δημοτικούς χώρους Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού – Μέτρα προστασίας
Νίκος Μπάμπαλος: «Με ψυχραιμία και συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση»

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των κατοίκων της πόλης – και πάντα στο κομμάτι της δικής του ευθύνης – ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει να εφαρμόζει τα μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, εναρμονίζεται δε με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Έτσι λοιπόν, συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα σχολεία και τους δημοτικούς χώρους (οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα), αναστέλλεται η λειτουργία δημοτικών δομών ενώ εντείνεται η καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ
Μετά και τις τελευταίες υποδείξεις του ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από σήμερα και για ένα μήνα, οπότε θα επανεξεταστεί από τον Οργανισμό η κατάσταση (το θέμα της συνταγογράφησης για τα μέλη θα ρυθμιστεί σε συνεννόηση με τους εθελοντές γιατρούς των ΚΑΠΗ).

Προληπτικές απολυμάνσεις σχολείων και δημοτικών χώρων
Παρότι στο Ηράκλειο δεν υπάρχει κρούσμα ασθενούς με κορονοϊό, ο Δήμος προχώρησε και προχωράει σε προληπτικές απολυμάνσεις όλων των σχολείων της πόλης και των δημοτικών χώρων.
Από την προηγούμενη εβδομάδα, που ξεκίνησαν οι δράσεις, και έως τώρα έχουν απολυμανθεί τα εξής σχολεία: ΕΕΕΚ, 1ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο, 1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Νηπιαγωγείο, 3ο Νηπιαγωγείο, 4ο Νηπιαγωγείο, 5ο Νηπιαγωγείο, 6ο Νηπιαγωγείο, 7ο Νηπιαγωγείο, 8ο Νηπιαγωγείο, 9ο Νηπιαγωγείο, 10ο Νηπιαγωγείο, 14ο Νηπιαγωγείο, Ειδικό Νηπιαγωγείο.
Σήμερα έχει προγραμματιστεί η παρέμβαση στα: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 13ο Δημοτικό, 12ο Νηπιαγωγείο, 7ο Δημοτικό και 14ο Δημοτικό, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες έπονται οι απολυμάνσεις των υπόλοιπων σχολικών κτιρίων και των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Να σημειωθεί ότι οι απολυμάνσεις στα σχολεία της πόλης γίνονται κατά τις απογευματινές ώρες για να μην χρειαστεί να χαθεί μάθημα για αυτόν, τουλάχιστον, τον λόγο.
Εκτός από τα σχολεία, ο Δήμος έχει απολυμάνει όλα τα δημοτικά αθλητικά κέντρα καθώς και τους χώρους των ΚΑΠΗ.

Αναστολή διάθεσης πολιτιστικών κέντρων
Πέρα από την αναβολή των εκδηλώσεων του δικού του προγραμματισμού, ο Δήμος, τηρώντας το νέο πλαίσιο κανονισμού του ΕΟΔΥ, αναστέλλει την διάθεση των δημοτικών πολιτιστικών κέντρων (Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», Βίλα Στέλλα) για πάσης φύσης συνεδριακές εκδηλώσεις.

Λειτουργία σχολείων
Θυμίζουμε, η απόφαση για την τυχόν αναστολή λειτουργίας των σχολείων της πόλης είναι πλέον αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, αφού ενσωματώνεται στο κεντρικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, συνεπώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και κανένας δήμος της χώρας δεν μπορεί πλέον να αποφασίσει εάν και ποια σχολεία θα λειτουργήσουν για λόγους που έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση της υγειονομικής αυτής κρίσης.

«Δεν θα κουραστούμε να το λέμε πως, παράλληλα με τις όποιες παρεμβάσεις κάνει ο Δήμος, το μέγιστο είναι να τηρούμε τα ατομικά μέσα προστασίας. Μόνο συντονισμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον συναγερμό που λέγεται κορονοϊός, να βγούμε όλοι υγιείς από αυτή την περιπέτεια. Πιστεύω στον κόσμο του Ηρακλείου, έχω εμπιστοσύνη ότι οι συμπολίτες μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν», το σχόλιο του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή