Δήμος Αχαρνών: Νέο αντιπλημμυρικό έργο τοπικής επέμβασης στο ρέμα Καναπίτσας επί της Λ. Ιωνίας

 

Ανακοίνωση Δήμου Αχαρνών: 

“Το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων είναι μείζον για το Δήμο Αχαρνών. Γι’ αυτό το λόγο από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός και η δημοτική αρχή έχουν θέσει σε προτεραιότητα κινήσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, τόσο μακροπρόθεσμα με έργα μακράς πνοής, όσο και βραχυπρόθεσμα με τοπικές παρεμβάσεις. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Υποδομών κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος μέσω των στελεχών των αντίστοιχων διευθύνσεων και σε συνεργασία με την Περιφέρεια δρα σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το έργο που εκτελείται τις τελευταίες μέρες επί της Λ. Ιωνίας στη θέση «Γεφυράκι» και το ρέμα Καναπίτσας. Εκεί αφού έγινε καθαρισμός του ρέματος, ακολούθως τοποθετήθηκαν συρματοκιβώτια για την υποστήριξη των πρανών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση αγωγών και προσθήκη νέων. Έτσι αντί για δύο που υπήρχαν μέχρι τώρα με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρχουν πέντε και μάλιστα μεγαλύτερης διατομής.

Οι κάτοικοι των Αχαρνών γνωρίζουν το πρόβλημα που παρουσίαζε το συγκεκριμένο σημείο σε περίπτωση βροχοπτώσεων και το έργο θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της διοχέτευσης των υδάτων. Στην ίδια κατηγορία έργων, τα οποία αναμένεται να προχωρήσουν εντός των επόμενων μηνών είναι και εκείνα που θα πραγματοποιηθούν στις οδούς Φήμης και Αμαράντων και Ούλωφ Πάλμε και Θεμιστοκλέους.

Στο σύνολό τους πρόκειται για έργα τα οποία παρέμεναν στα χαρτιά εδώ και αρκετά χρόνια. Μέσα από τις συνεχείς πιέσεις του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, της νέας Δημοτικής Αρχής και τη συνεργασία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Γιώργου Σιδηρόπουλου η Περιφέρεια προχώρησε τις διαδικασίες και επισπεύτηκε η εκτέλεσή τους. Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος κ. Ξαγοράρης συνέδραμε μέσω των υπηρεσιών της διεύθυνσης Πρασίνου στον καθαρισμό από δέντρα και κλαδιά που δημιουργούσαν προβλήματα στα πρανή. Οι εργασίες συνεχίζονται καθημερινά στο σημείο και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή