Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου με την ΠΕΔΑ

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου με την ΠΕΔΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο διάλογος μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και των μελών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) το πρωί της περασμένης Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου με αφορμή το προσεχές νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. και Δημάρχου Γαλατσίου, κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, ο οποίος προσκάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, διεξήχθη μια ανοιχτή συζήτηση η οποία διήρκησε πάνω από δυόμιση ώρες. Σκοπός της ήταν να δώσει βήμα σε όλους τους Δημάρχους της Αττικής να εκφράσουν, στην ηγεσία του Υπουργείου, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να βρεθούν λύσεις από κοινού ώστε ο κάθε Δήμος ξεχωριστά να δουλεύει απερίσπαστα προς το συμφέρον του πολίτη.
Κοινός τόπος όλων των Δημάρχων που παρευρέθηκαν στη συζήτηση ήταν ότι μέσα από αυτούς τους ανοιχτούς διαλόγους αναδεικνύονται θέματα ετών που αναζητούσαν λύσεις και πλέον διαφαίνεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει λόγο και εισακούεται.

Πήγαινε στην κορυφή