Οι συναυλίες του Μαρτίου στο θέατρο Ολύμπια

Οι συναυλίες του Μαρτίου στο θέατρο Ολύμπια

“Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» βρίσκεται ψηλά στη λίστα των μουσικών επιλογών του αθηναϊκού κοινού και τον Μάρτιο, όπου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τα Μουσικά Σύνολα δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και τη Big Band, να συμπράττουν με διακεκριμένους καλλιτέχνες κάθε μουσικού είδους, χαρίζοντας στο κοινό ξεχωριστές μουσικές στιγμές.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής συνεχίζει τις συνεργασίες του με αγαπημένους έλληνες καλλιτέχνες και υποδέχεται στη σκηνή του Ολύμπια τον Μιχάλη Δημητριάδη και τη Σοφία Παπάζογλου (10/3) για να μας ταξιδέψουν στα στενά του Βοσπόρου «εκεί που σμίγει η Δύση και η Ανατολή», μέσα από δύο από τους σημαντικότερους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας, «Μικρά Ασία» (στίχοι: Πυθαγόρα) και «Βυζαντινός Εσπερινός» (στίχοι: Λευτέρη Παπαδόπουλου) του μεγάλου δημιουργού Απόστολου Καλδάρα.
Μία δυνατή μουσική στιγμή για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής υπόσχεται η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων στη συναυλία MARIA CALLAS FOREVER (14/3) με τους διεθνώς διακεκριμένους καλλιτέχνες Χριστίνα Πουλίτση και Δημήτρη Πλατανιά, ένα γκαλά με άριες και ντουέτα από όπερες που δόξασαν την κορυφαία σοπράνο.
Δύο εξαιρετικές προσωπικότητες από το χώρο της ευρωπαϊκής jazz μουσικής σκηνής, η Lana Janjanin και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος συναντούν τη Big Band δήμου Αθηναίων σε μία μοναδική συναυλία (17/3) με επιτυχίες της Big band jazz, αλλά και προσωπικές τους δημιουργίες, εκ των οποίων κάποιες ενορχηστρώθηκαν ειδικά για την Athens Big Band και παρουσιάζονται σε παγκόσμια πρεμιέρα.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της συναυλίας Τα Λογοκριμένα, η οποία ήταν sold out, το αθηναϊκό κοινό που δε μπόρεσε να παρακολουθήσει τη συναυλία, θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία αναδρομή σε τραγούδια που υπέστησαν λογοκρισία από το 1937 μέχρι τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης συντροφιά με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων, τον Κώστα Μακεδόνα, τη Ρίτα Αντωνόπουλου, τον Λεωνίδα Κακούρη και την Ελένη Καρακάση στη δεύτερη παρουσίασή της (19/3).
Η Χορωδία δήμου Αθηναίων με μία επετειακή συναυλία (24/3) για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 τιμά με διακεκριμένους καλλιτέχνες την ένδοξη αυτή ημέρα για την ιστορία του έθνους, ενώ το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής συμπράττει την αγαπημένη ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα (31/3) για να ερμηνεύσουν τραγούδια της ίδιας, αλλά και σημαντικών συνθετών του ελληνικού πενταγράμμου.

Το πρόγραμμα των συναυλιών αναλυτικά

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020| ώρα: 20.30
Μεσ’ του Βοσπόρου τα στενά ηχούν οι καμπάνες της Αγιά Σοφιάς καθώς κάπου νυχτώνει εκεί που σμίγει η Δύση κι η Ανατολή
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων συμπράττει με τον Μιχάλη Δημητριάδη και τη Σοφία Παπάζογλου και παρουσιάζουν δύο από τους σημαντικότερους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας, τη «Μικρά Ασία» (στίχοι: Πυθαγόρα) και τον «Βυζαντινό Εσπερινό» (στίχοι: Λευτέρη Παπαδόπουλου) του μεγάλου δημιουργού Απόστολου Καλδάρα.
Τραγούδι: Μιχάλης Δημητριάδης, Σοφία Παπάζογλου
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άγγελος Ηλίας
Τιμές εισιτηρίων: 6€, 8€, 10€, 15€, 20€
Περιορισμένης ορατότητας: 3€
Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 5€

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020| ώρα: 20.30
MARIA CALLAS FOREVER
Η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων με τους διεθνώς διακεκριμένους καλλιτέχνες Χριστίνα Πουλίτση και Δημήτρη Πατανιά σε ένα γκαλά με άριες και ντουέτα από όπερες που δόξασαν την κορυφαία Μαρία Κάλλας. Θα ακουστούν έργα των V. Bellini, G. Verdi, G. Puccini και G. Donizetti
Σολίστ: Χριστίνα Πουλίτση (σοπράνο) και Δημήτρης Πλατανιάς (βαρύτονος)
Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Συνδιοργάνωση:
ΟΠΑΝΔΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€, 15€, 20€, 25€
Περιορισμένης ορατότητας: 5€
Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 7€

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020| ώρα: 20.30
Athens Big Band presents Lana Janjanin & Andreas Polyzogopoulos
Η Big Band δήμου Αθηναίων και δύο εξαιρετικές προσωπικότητες από το χώρο της ευρωπαϊκής jazz μουσικής σκηνής, η τραγουδίστρια, συνθέτρια, ενορχηστρωτής και πιανίστας Lana Janjanin από την Κροατία και ο συνθέτης, τρομπετίστας και φλικορνίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος ερμηνεύουν επιτυχίες της Big band jazz, αλλά και προσωπικές τους δημιουργίες, εκ των οποίων κάποιες ενορχηστρώθηκαν ειδικά για την Athens Big Band και παρουσιάζονται σε παγκόσμια πρεμιέρα.
Big Band δήμου Αθηναίων
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης
Τιμές εισιτηρίων: 6€, 8€, 10€, 15€, 20€
Περιορισμένης ορατότητας: 3€
Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 5€

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020| ώρα: 20.30
Τα Λογοκριμένα
Μία αναδρομή σε τραγούδια που υπέστησαν λογοκρισία από το 1937 μέχρι τα πρώτα χρόνια της Μεταπο-λίτευσης με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων, τον Κώστα Μακεδόνα, τη Ρίτα Αντωνόπουλου, τον Λεωνίδα Κακούρη και την Ελένη Καρακάση. Το 1937 το δικτατορικό καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά διαμορφώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νομοθετικό πλαίσιο προληπτικής λογοκρισίας στο θέατρο, το τραγούδι και το βιβλίο, που εφαρμόστηκε και από τις μετέπειτα κατοχικές κυβερνήσεις μέχρι την πτώση της Χούντας το 1974. Στη συνέχεια η λογοκρισία έχει ατονήσει μεν αλλά εξακολουθεί να υφίσταται έως το 1994, όταν καταργείται οριστικά. Στη μουσική παράσταση θα ακουστούν τραγούδια σπουδαίων ελλήνων συνθετών, από το ρεμπέτικο μέχρι το λαϊκό και το αστικό τραγούδι, που πιάστηκαν στη μέγγενη της λογοκρισίας.
Τραγούδι: Κώστας Μακεδόνας Ρίτα Αντωνοπούλου | Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης Ελένη Καρακάση | Ιδέα – Έρευνα –Κείμενα: Δημήτρης Χαλιώ- της | Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Μακεδόνας – Δημήτρης Χαλιώτης
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων
Ενορχηστρώσεις – Καλλιτεχνική Επιμέλεια Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής: Άγγελος Ηλίας
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€, 15€, 20€, 25€
Περιορισμένης ορατότητας: 5€
Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 7€

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020| ώρα: 20.30
Φιλελληνική Μούσα
Επετειακή συναυλία για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 με έργα Ελλήνων και Φιλελλήνων Συνθετών του 19ου αιώνα
Σοπράνο: Τζούλια Σουγκλάκου, Μέτζο-σοπράνο: Μαργαρίτα Συγγενιώτου
Τενόρος: Δημοσθένης Φιστουρής, Βαθύφωνος: Δημήτρης Κασιούμης
Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Κωνστάντζος
Πιάνο: Δημήτρης Γιάκας
Χορωδία δήμου Αθηναίων
Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής
Δωρεάν συναυλία με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στα ταμεία του θεάτρου, 11:00-18:00, την ημέρα της παράστασης.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020| ώρα: 20.30
Ανοιξιάτικες μελωδίες
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων και η αγαπημένη ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα από την προσωπική δισκογραφία της καλλιτέχνιδας, αλλά και με τραγούδια σημαντικών συνθετών του ελληνικού πενταγράμμου, όπως οι Σ. Κραουνάκης, Χ. Νικολόπουλος, Κ. Λειβαδάς και Θ. Καραμουρατίδης.
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άγγελος Ηλίας
Τιμές εισιτηρίων: 6€, 8€, 10€, 15€, 20€
Περιορισμένης ορατότητας: 3€
Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 5€

Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία του θεάτρου: Τ. 210 3642540
Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 19.00
Σάββατο: 10.00 – 16.00
Κυριακή: 11.00 – 16.00
Δευτέρα: κλειστά

Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:
Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 20.30
Σάββατο: 10.00 – 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Πρόσβαση:
Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο
Προσβασιμότητα:
Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας είναι προσβάσιμο με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στο ισόγειο λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα
Τ. 210 3642540
www.opanda.gr
#OlympiaNewEra”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή