Συνελλήφθησαν δύο ημεδαποί για διαρρήξεις σε καταστήματα του Γαλατσίου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Συνελλήφθησαν  δύο ημεδαποί  για διαρρήξεις  σε καταστήματα  του Γαλατσίου

Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Σε δύο προηγούμενα φύλλα του ο «Παλμός», στις 17 Ιανουαρίου και στις 21 Φεβρουαρίου, πρώτο θέμα με χαρακτηριστικό τίτλο είχαμε «Μπαράζ διαρρήξεων σε καταστήματα του Γαλατσίου».

Σε ένα πόρτα – πόρτα ρεπορτάζ μας, είχαμε καταγράψει 25 επιθέσεις σε καταστήματα της πόλης μας τις νυκτερινές ώρες. Για πληροφορίες είχαμε απευθυνθεί στην Αστυνομία, κύκλοι της οποίας, όπως γράφαμε και στο προηγούμενο φύλλο, μας είχαν πει ότι «έχει χαρτογραφηθεί η συγκεκριμένη εγκληματικότητα και οι ώρες που συμβαίνει. Η Αστυνομία έχει αναπτύξει ειδικές δράσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από το ρεπορτάζ του «Παλμού» της προηγούμενης Παρασκευής, ήρθαν τα γεγονότα για να επιβεβαιώσουν αυτά που μας είχαν δηλώσει αστυνομικές πηγές.
Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου συνελήφθησαν μετά από τις αναζητήσεις της Αστυνομίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 41 ετών, οι οποίοι νωρίτερα μαζί με έναν συνεργό τους, ο οποίος καταζητείται, είχαν σπάσει τη τζαμαρία του πρακτορείου ΟΠΑΠ επί της οδού Καραϊσκάκη 24 και είχαν αφαιρέσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μικροποσότητες ναρκωτικών.
Από την έρευνα την οποία πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου προέκυψε ότι από τον Δεκέμβρη του 2019, οι συλληφθέντες διέπραξαν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα του Γαλατσίου από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 10 διαρρήξεις συν μία του πρακτορείου του ΟΠΑΠ, συνολικά 11.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Η έρευνα της Αστυνομίας για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.
Όπως συνεχίζεται και η έρευνα της Αστυνομίας για να εντοπιστούν και τα μέλη μιας δεύτερης ομάδας κακοποιών, που σπάνε καταστήματα του Γαλατσίου. Όπως μας δήλωσαν από την Αστυνομία, κατά τη δική τους εκτίμηση και σύμφωνα με την ανάλυση των μέχρι τώρα πραγματοποιηθεισών κλοπών προκύπτει ότι υπάρχει και δεύτερη ομάδα διαρηκτών που δρα στην πόλη μας.
Η Αστυνομία δηλώνει αισιόδοξη ότι και αυτή η συμμορία σε λίγες μέρες θα έχει πέσει στα χέρια της.
Ευχή όλων είναι να συλληφθούν γρήγορα και οι δράστες αυτής της ομάδας διαρρηκτών για να ησυχάσουν λίγο και οι καταστηματάρχες του Γαλατσίου από τον εφιάλτη που ζουν εδώ και δύο και πλέον μήνες.


Όταν ακούς τους κυβερνώντες να δηλώνουν ότι
«είμαστε θωρακισμένοι απέναντι στον ιό», τότε έχεις λόγο να ανησυχείς!


Απόντες οι εισηγητές

Στη λίστα των θεμάτων τα οποία έρχονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για κάθε ένα από αυτά αναγράφεται σε ξεχωριστή στήλη και το όνομα του εισηγητή του συγκεκριμένου θέματος. Εισηγητές είναι συνήθως ο Δήμαρχος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι ή οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρώτο θέμα συζήτησης, το οποίο αφορούσε την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020, εισηγητής ήταν ο κ. Μανώλης Πρωτονοτάριος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Στο δε πέμπτο κατά σειρά θέμα συζήτησης που αφορούσε την έγκριση σύναψης δημόσιας σύμβασης ανάθεσης παροχής υπηρεσιών συντήρησης πρασίνου, εισηγήτρια ήταν η κα Μαργαρίτα Μανδηλαρά, Αντιδήμαρχος Οικονομικών.
Και οι δύο απουσίαζαν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, αν και είχαν εγκαίρως προσκληθεί. Αλλά ούτε διαβάστηκε από το Προεδρείο κάποια επιστολή τους που να αιτιολογούν τους λόγους της απουσίας τους.
Έχω γράψει επανειλημμένως ότι η ανάληψη καθηκόντων αντιδημάρχου δεν είναι πάρεργο. Και όποιοι δεν διαθέτουν χρόνο και προσόντα καλύτερα να παραμένουν απλοί δημοτικοί σύμβουλοι.


Αντί των κατ’επιλογή διαρροών προς τον Τύπο των βουλευτών – μελών της προανακριτικής επιτροπής
για τον Παπαγγελόπουλο, καλύτερα θα ήταν οι συνεδριάσεις
να είναι ανοικτές για να μαθαίνουμε σε πρώτο χρόνο και από
πρώτο χέρι αυτά που καταθέτουν οι εξεταζόμενοι μάρτυρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή