Το μπαράζ διαρρήξεων συνεχίζεται

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Το μπαράζ διαρρήξεων συνεχίζεται

Πριν ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου, γράφαμε στο πρώτο θέμα του «Παλμού» για «Μπαράζ διαρρήξεων σε καταστήματα του Γαλατσίου» γιατί σε διάστημα μίας εβδομάδας είχαν παραβιάσει επτά καταστήματα cafe και εστίασης.

Σήμερα ο τίτλος που ταιριάζει περισσότερο είναι «μάστιγα διαρρήξεων» ή καλύτερα λόγω επικαιρότητας «επιδημία διαρρήξεων». Κι αυτό γιατί η δράση των επιτήδειων όχι μόνο δεν έχει κοπάσει αλλά δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.
Από το ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε προκύπτει ότι από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, είχαν παραβιαστεί 17 καταστήματα του Γαλατσίου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Με ένα σφυρί σπάνε την τζαμαρία και με γρήγορες κινήσεις παίρνουν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής και όποιο αντικείμενο αξίας βρεθεί στο δρόμο τους, όπως λαπτοπ, γούνες, εργαλεία, ποτά, καλλυντικά. Αν δυσκολευτούν στην αφαίρεση του συρταριού παίρνουν μαζί τους όλη την ταμειακή μηχανή! Μπορεί τα συρτάρια των ταμειακών μηχανών στην πλειοψηφία τους να έχουν μόνο ψιλά αλλά το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς στις τζαμαρίες των καταστημάτων δεν είναι μικρό ποσό.
Με όλους τους καταστηματάρχες – θύματα των διαρρηκτών που μιλήσαμε, όλοι εξέφρασαν την απορία τους γιατί παραμένουν ακόμα ασύλληπτοι οι δράστες από τη στιγμή που υπάρχουν και κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τα συμβάντα. Σε πολλές δε περιπτώσεις ξεχωρίζει μερικώς και το πρόσωπο του δράστη!
Όλοι οι καταστηματάρχες του Γαλατσίου είναι ανήσυχοι και ανασφαλείς γιατί, όπως μας ομολόγησαν, περιμένουν ότι σε λίγο θα έρθει και η δική τους σειρά.
Πηγές της Αστυνομίας στην οποία απευθυνθήκαμε ανέφεραν στον «Παλμό» για το θέμα ότι «έχει χαρτογραφηθεί η συγκεκριμένη εγκληματικότητα και οι ώρες που συμβαίνει. Η Αστυνομία έχει αναπτύξει ειδικές δράσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών».
Η λίστα των καταστημάτων και η ημερομηνία διάρρηξης έχει ως εξής:
1. «Νέο», ζαχαροπλαστείο, Καραϊσκάκη 13, στις 20/1
2. «Ανεμώνη», ζαχαροπλαστείο, Τράλλεων 129, στις 24/1
3. «The barber man», κουρείο, Τράλλεων 145, στις 28/1
4. «Il Vero», παγωτά, Λ. Βεΐκου 59, στις 29/1
5. «SM», κομμωτήριο, Σύρου 2 & Βεΐκου, στις 30/1
6. «Ζηράς», δερμάτινα, Κύθνου 1, στις 4/2
7. «Άννα», περιποιήσεις νυχιών, Μεσσηνίας 10, στις 5/2
8. «Βαγγέλης», κομμωτήριο, Πυθίας 2, στις 6/2
9. «Πετράκης», τζάμια, Μπουμπουλίνας 16, στις 6/2
10. «GNS», περιποιήσεις νυχιών, Ελ. Βενιζέλου 14, στις 8/2
11. «Irene», κομμωτήριο, Λυσίου 4, στις 9/2
12. Πρατήριο βιοτεχνίας ενδυμάτων, Τράλλεων 145, στις 9/2
13. «Άρωμα», cafe, Αγ. Γλυκερίας 22, στις 10/2
14. «Παντελιάς», ηλεκτρικά είδη, Ελ. Βενιζέλου 7, στις 13/2
15. «SO», κομμωτήριο, Σύρου 9-11, στις 14/2
16. «Αγάθης», αρτοποιείο, Λ. Γαλατσίου
17. «Mommus», cafe, Πρωτοπαπαδάκη 6

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή