Διαρρήξεων συνέχεια, Γράφει ο Β. Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Διαρρήξεων συνέχεια, Γράφει ο Β. Γιαννακόπουλος

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στον εμπορικό κόσμο του Γαλατσίου από το μπαράζ των διαρρήξεων σε καταστήματα της πόλης μας. Η δράση των επιτήδειων ξεκίνησε στο τέλος του 2019 και συνεχίζεται.

Σχεδόν κάθε βράδυ δύο με τρία καταστήματα γίνονται στόχος των διαρρηκτών. Όπως θα διαβάσετε και στη σελίδα 4 στο σχετικό ρεπορτάζ του «Παλμού», σε διάστημα 20 ημερών παραβιάστηκαν 17 καταστήματα. Τα λάφυρα των εισβολέων μπορεί να είναι πενιχρά γιατί ενδιαφέρονται πρωτίστως για μετρητά, η ζημιά όμως για τους καταστηματάρχες δεν είναι αμελητέα αφού η αλλαγή της σπασμένης τζαμαρίας κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ περίπου.
Πηγές της Αστυνομίας που απευθυνθήκαμε ανέφεραν στον «Παλμό» ότι «έχει χαρτογραφηθεί η συγκεκριμένη εγκληματικότητα και οι ώρες που συμβαίνει. Η Αστυνομία έχει αναπτύξει ειδικές δράσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.»
Μακάρι να έχει αποτέλεσμα ο σχεδιασμός της Αστυνομίας για να συλληφθούν οι δράστες και να ησυχάσουν επιτέλους οι καταστηματάρχες.

Υ.Γ. Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, μια ομάδα από τους πληγέντες της «επιδημίας» των διαρρήξεων, συγκεντρώθηκαν στο μεζεδοπωλείο «Ρακοφωλιά» στην οδό Παπαφλέσσα και σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega, είπαν τον πόνο τους και ζήτησαν καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, ειδικά τις νυκτερινές ώρες.
Στο τέλος, σε μια συζήτηση που είχα μαζί τους, εξέφρασαν όλοι τον προβληματισμό τους αν θα μπορούσαν οι ίδιοι να σταματήσουν αυτό το φαινόμενο το οποίο έχει πλήξει εδώ και 2 μήνες τις επιχειρήσεις τους.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των παθόντων υπήρξαν και ορισμένοι τα καταστήματα των οποίων οι διαρρήκτες είχαν ανοίξει μέχρι και 4 φορές. Πόση υπομονή να κάνουν πλέον αυτοί οι δυστυχείς;


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας…

…στην ομιλία του στην Κ.Ε.
του Κόμματος, ανέφερε:
«Πώς θα καταφέρει
τη δεύτερη φορά η Αριστερά,
κερδίζοντας τις εκλογές,
να αναλάβουμε την ευθύνη
και τον έλεγχο όχι μόνο
των κυβερνητικών θέσεων ή
των υπουργείων αλλά
και κρίσιμων αρμών
της εξουσίας.»
Και ο Νεόκοπος των «Νέων»
στο φύλλο της Δευτέρας
17 Φεβρουαρίου διερωτάται:
«Ο Αλέξης Τσίπρας
με γύψο
θα ελέγξει τους αρμούς;»


Πρώτη φορά αριστερά το 1981

Αυτό το «πρώτη φορά Αριστερά» που χρησιμοποιούν οι Συριζαίοι θα πρέπει κάποτε να σταματήσει γιατί πρώτη φορά Αριστερά στην κυβέρνηση ήταν το 1981 και συγκεκριμένα στις 18 Οκτώβρη, όταν το ΠΑΣΟΚ με 47% κέρδισε τις εκλογές και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Το δε σύνθημά του τότε ήταν «το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία».
Δεν έλεγαν οι Πασόκοι τότε ότι πρέπει να ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας. Το λαό ήθελαν στην εξουσία. Αν τα κατάφεραν και σε ποιό βαθμό, είναι θέμα προς συζήτηση.
Όπως προς συζήτηση και σύγκριση είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα ειδικά της πρώτης τετραετίας ΠΑΣΟΚ (1981-1985) και της πρώτης κυβερνητικής τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ. Άδεια 4 εβδομάδων στους εργαζόμενους, αναγνώριση Εθνικής Αντίστασης, επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια για τους μη έχοντες, αύξηση 30% σε κατώτερο μισθό και ημερομίσθιο, πολιτικός γάμος και πολλά άλλα ήταν η πραγματική κυβερνώσα Αριστερά. Ήταν η Αριστερά στην πράξη. Με τον Καμμένο συνέταιρο δεν γίνεται, σύντροφοι, να μιλάτε για πρώτη φορά Αριστερά. Για το κυβερνητικό σας πρόγραμμα δε, ας μην μιλάμε καλύτερα.

Πήγαινε στην κορυφή