Ο Δήμος Ασπροπύργου τίμησε την Ημέρα Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για το 112, και στο πλαίσιο των 12 δράσεων για την οδική ασφάλεια που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Ασπροπύργου και η Κ.Ε.Δ.Α., πραγματοποιήθηκε, στις 11 Φεβρουαρίου 2020, ενημερωτική δράση, σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112), στα 400 παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, καθώς και στα 500 και πλέον παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας.
Οι μικροί μαθητές με την βοήθεια των εκπαιδευτικών, και δια μέσω καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων, ενημερώθηκαν για την σπουδαιότητα του αριθμού 112, μέσα από θεατρικά εργαστήρια και βιωματικά παιχνίδια, όπου και εμπέδωσαν την αναγκαιότητα της χρήσης του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης.
Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφία Μαυρίδη, και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Παντελή Σαββίδη, επισκέφθηκαν το 4ο ΚΔΑΠ, όπου παρακολούθησαν το θεατρικό δρώμενο, που ετοίμασαν τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Στο τέλος τα παιδιά, πέρα από χαμόγελα χάρισαν στον Αντιπεφερειάρχη αναμνηστικές κατασκευές για το 112.
Η ενημέρωση υλοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «My Grand Road», κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των παιδικών σταθμών και των Κ.Δ.Α.Π.
Η Δημοτική Αρχή, ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, ενσωματώνει στον σχεδιασμό της, εκστρατείες ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών, για όλα τα θέματα ασφαλείας που αφορούν μια σύγχρονη πόλη.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Πήγαινε στην κορυφή