Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Με εξασφάλιση χρηματοδότησης αναβαθμίζονται ενεργειακά ακόμα δύο σχολεία του

Ανακοίνωση δήμου Ηρακλείου Αττικής:

“Στην ενεργειακή αναβάθμιση δύο ακόμα σχολείων της πόλης, του 3ου Δημοτικού και του 6ου Γυμνασίου, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με πακέτο έργων και παρεμβάσεων, την χρηματοδότηση του οποίου εξασφάλισε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή δίνει συνέχεια στην διαρκή καμπάνια για την βελτίωση των συνθηκών στα σχολικά κτίρια του Ηρακλείου και μάλιστα με τρόπο που κάνει τη λειτουργία τους πιο οικονομική και, κυρίως, φιλικότερη στο περιβάλλον.
Είναι ενδεικτικό, ότι με τις αλλαγές που θα γίνουν στα σχολεία (σύγχρονη μόνωση, αντικατάσταση και ανανέωση αλουμινίων, φωτισμού, συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού κ.α.) υπολογίζεται ότι το ενεργειακό αποτύπωμα των κτιρίων θα διαμορφωθεί ως εξής:
– Μείωση 242.006 kWh πρωτογενούς ενέργειας / έτος.
– Μείωση 187441 kWh συνολικής ενέργειας / έτος.
– Μείωση 56 τόνων CO2/ έτος.
«Σε μια εποχή με νέες απαιτήσεις πρέπει να βάλουμε τις βάσεις που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα της πόλης, της χώρας, του πλανήτη ολόκληρου για τις επόμενες γενιές. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε με όσο μικρό ή μεγάλο ρόλο έχει ο καθένας. Η ενεργειακή αναβάθμιση και η διαμόρφωση ενός περιβαλλοντικά φιλικότερου ενεργειακού αποτυπώματος στα κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, εγχείρημα που έχουμε βάλει μπροστά από την αρχή της θητείας μας και υλοποιούμε έκτοτε, δεν μπορεί από μόνη της να διορθώσει την κλιματική αλλαγή, είναι όμως η συνεισφορά της δικής μας πόλης στην παγκόσμια προσπάθεια που οφείλουμε, όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης, να εξαντλήσουμε», το σχόλιο του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου. “

Πήγαινε στην κορυφή