Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang

Γ. Πατούλης: «Υλοποιούμε έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που θα αλλάξουν την όψη του Πειραιά και συνολικά της Αττικής και θα συμβάλλουν στην αύξηση των θέσεων εργασίας»

“Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είχε σήμερα συνάντηση συνεργασίας με τον Πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang, με θέμα την επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους πάνω από 280 μέτρα και δυναμικότητας 2.500 επιβατών.

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Στη συνάντηση συμμετείχε ο κ. Θάνος Λιάγκος, Μέλος Δ.Σ. ΟΛΠ και συνεργάτες του Περιφερειάρχη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο πλευρές επαναεπιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου που δημιουργεί νέες προοπτικές σε ένα σημαντικό πυλώνα της Ελληνικής Οικονομίας όπως είναι η κρουαζιέρα.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Αττικής σε δηλώσεις του τόνισε:
«Έργα όπως το συγκεκριμένο που συμβάλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και διευρύνουν τις προοπτικές σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας αποτελούν προτεραιότητα μας. Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο να κάνουμε τον Πειραιά, πρώτο λιμάνι της Ευρώπης και το μεγαλύτερο σταθμό Κρουαζιέρας.
Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μπορεί και πρέπει να αλλάξει όψη. Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση συνεργαζόμαστε για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή