Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει δοκιμαστικά στις 24 Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  ανοίγει δοκιμαστικά στις 24 Φεβρουαρίου

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα ανοίξει στις 24 Φεβρουαρίου, αρχικά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, για έναν ολόκληρο μήνα, όπως ανακοινώθηκε σε συζήτηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον πολιτισμό, στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου.
Στη συζήτηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία του Ιταλού αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, Ρέντσο Πιάνο.
Όπως έγινε γνωστό, χάρη στην οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος «ξεκλείδωσαν» τα χρήματα που είχαν εξασφαλιστεί για το μουσείο. Το ΕΜΣΤ, είχε παραληφθεί ως κτιριακή υποδομή τον Φεβρουάριο του 2014, αλλά παρέμενε κλειστό.
Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε η έκθεση της μόνιμης συλλογής, σύμφωνα με τη μουσειολογική μελέτη που είχε εκπονηθεί από την τέως διευθύντρια κ. Κατερίνα Κοσκινά. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει διαθέσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Ζυθοποιϊας Φιξ, ενώ τρία εκατομμύρια ευρώ ήταν η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο 2018 για τον εξοπλισμό του Μουσείου και την εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών έκθεσης της μόνιμης συλλογής.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως και η Εθνική Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί εντός χρονοδιαγράμματος, στις 25 Μαρτίου του 2021, έργο συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ.
– Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο, Athina 117 43, τηλ. 21 1101 9000

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή