Συμπαραστάτης αργότερα, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Συμπαραστάτης  αργότερα, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 3 Φεβρουαρίου, πρώτο κατά σειρά θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με το νόμο, στη θέση του Συμπαραστάτη εκλέγεται ο υποψήφιος ο οποίος στην ψηφοφορία θα πάρει τα 3/5 των παρόντων δημοτικών συμβούλων. Στο προεδρείο του Σώματος είχε κατατεθεί μόνο μία υποψηφιότητα, αυτή της κας Αποστολοπούλου Αλεξίας, δικηγόρου στο επάγγελμα, και δημότισσας Γαλατσίου.
Στην πρώτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε ψήφισαν 25 δημοτικοί σύμβουλοι και η κα Αποστολοπούλου πήρε 8 θετικές ψήφους και 17 λευκά. Ακολούθησε, όπως λέει ο νόμος, και δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία ψήφισαν 20 δημοτικοί σύμβουλοι και η υποψήφια Συμπαραστάτης έλαβε 9 θετικές ψήφους και 11 λευκά.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα η κα Αποστολοπούλου δεν συγκέντρωσε τα 3/5 των παρόντων δημοτικών συμβούλων και έτσι δεν εκλέγεται Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Γαλατσίου.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει και πάλι ψηφοφορία με υποψήφιους αυτή τη φορά είτε την ίδια είτε και άλλους που θα έχουν καταθέσει την υποψηφιότητά τους στο προεδρείο του Σώματος.
Να σημειώσω ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απείχαν και από τις δύο ψηφοφορίες και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σαπουνά Αγγελική, Χωριανόπουλος Νίκος και Παναγιώτου Σπύρος απείχαν μόνο από τη δεύτερη ψηφοφορία.
Από μια πρώτη ανάλυση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας φαίνεται καθαρά ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήταν… διασπασμένοι. Ήταν γνωστό ότι η διοίκηση του Δήμου δεν στήριζε την υποψηφιότητα της κας Αποστολοπούλου. Υπήρξαν όμως δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοφηφίας οι οποίοι την ψήφισαν. Στην πρώτη ψηφοφορία σίγουρα ένας και στη δεύτερη το λιγότερο πέντε δημοτικοί σύμβουλοι του Γιώργου Μαρκόπουλου δεν συντάχθηκαν με τη δική του απόφαση. Ανυπομονώ να δω τί θα κάνουν στην επόμενη ψηφοφορία για τον Συμπαραστάτη όταν κληθούν να ψηφίσουν τον εκλεκτό του Δημάρχου ο οποίος μάλλον θα είναι τέως δήμαρχος.
Πάντως όπως έχει δείξει η πράξη, η θέση του Συμπαραστάτη δεν προσφερει καμία ουσιώδη υπηρεσία ούτε στο Δήμο ούτε στους δημότες. Ίσως αυτό να εξαρτάται και από το ποιός είναι αυτός που καταλαμβάνει τη θέση του Συμπαραστάτη. Η πορεία θα δείξει…


Για την οδό Έρσης…

…η οποία έχει μετατραπεί σε αποθήκη υλικών από κάποια εταιρία, έχω ξαναγράψει στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο φύλλο του «Παλμού» στις 21/6/2019.
Μετά από 8 μήνες δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα και οι κάτοικοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά τους.
Σε ένα τελευταίο, δε, μήνυμα που μας έστειλαν μαζί με τη φωτογραφία που βλέπετε, εκφράζουν το φόβο τους ότι τα βαρέλια ίσως περιέχουν εύφλεκτο υλικό. Αν ισχύει αυτό, τότε η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη και θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν όλα τα υλικά και να ελευθερωθεί επιτέλους ο δρόμος.


Εστία μόλυνσης έχει καταστεί η εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στην οδό Κύθνου 21-23 στο Γαλάτσι.

Όπως μας είπε συνδημότισσά μας και γειτόνισσα της μονοκατοικίας, πρέπει άμεσα είτε ο ιδιοκτήτης είτε ο Δήμος να αναλάβουν την υποχρέωση καθαρισμού και απολύμανσης γιατί εγκυμονεί κινδύνους για τους περίοικους. Περισσότερο, δε, για τα παιδιά τα οποία παίζουν πολλές φορές εκεί, ανάμεσα στα σκουπίδια.
Την υποχρέωση καθαρισμού, αφού δεν συγκινείται ο ιδιοκτήτης, θα πρέπει να αναλάβει ο Δήμος και κατόπιν να του στείλει το λογαριασμό.
Στην κατάσταση βέβαια που έχει περιέλθει το συγκεκριμένο ακίνητο μάλλον για κατεδάφιση είναι γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος κατάρρευσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή