Βασίλης Γιαννακόπουλος «Τά’χε πει αυτά ο Θόδωρος»

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Βασίλης Γιαννακόπουλος «Τά’χε πει  αυτά ο  Θόδωρος»

Την προηγούμενη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, η ΕΑΑΔΗΣΥ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων
Συμβάσεων) πραγματοποίησε στα γραφεία της,
Κεφαλληνίας 45, εκδήλωση για την κοπή της
πρωτοχρονιάτικης πίτας. Πριν την κοπή της πίτας ο πρόεδρος της Αρχής κ. Καταπόδης Γεώργιος, έκανε τα αποκαλυπτήρια τιμητικής επιγραφής που φέρει το όνομα του φίλου Θεόδωρου Σαρρή, ο οποίος είχε διατελέσει για 4 χρόνια γενικός διευθυντής της.

Όπως είπε ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. της Αρχής για να τιμήσει τον Θόδωρο αποφάσισε ομόφωνα να δωθεί το όνομά του στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων. Και συνέχισε λέγοντας ότι όπου κι αν βρίσκεται η Αρχή, είτε εδώ είτε κάπου αλλού στο μέλλον, η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων θα φέρει πάντα το όνομά του.
Και έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό του λέγοντας: «Γνώρισα το Θεόδωρο Σαρρή όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου στην Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου υπηρετούσε ως Γενικός Διευθυντής. Κατάλαβα πολύ σύντομα ότι θα είχα δίπλα μου έναν σθεναρό συνεργάτη και φίλο, με άλλα λόγια, ένα στήριγμα, ένα σημείο αναφοράς. Ήταν ένας πολυτάλαντος επαγγελματίας, και προπάντων άνθρωπος, που πάντα είχε προτάσεις και πάντα έβρισκε λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετώπιζε η Αρχή μας σε καθημερινή βάση. Ο χαμός του δημιούργησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό, στην Υπηρεσία και στις καρδιές μας, σε εμένα και στο σύνολο του προσωπικού που θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.»
Είναι γεγονός ότι ο Θόδωρος ήταν η ψυχή της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων όπως ήταν και η ψυχή σε όποια θέση κι αν πέρασε στο Δημόσιο. Από την έναρξη λειτουργίας της Αρχής το 2012 υπηρέτησε ως γενικός διευθυντής της και με τους τρεις προέδρους (Φλωρίδης, Ράικος, Καταπόδης).
Ο φίλος Θόδωρος έφυγε από κοντά μας τον Δεκέμβριο του 2017 και αυτό που λέει ο κ. Καταπόδης στο χαιρετισμό του, ότι η απώλειά του άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στην υπηρεσία και στις καρδιές μας, είναι η αλήθεια και δεν είναι απλά λόγια. Από όπου κι αν πέρασε ο Θόδωρος στα 30 χρόνια θητείας του στο δημόσιο τομέα είχε αφήσει το στίγμα της δουλειάς του. Εργατικός, αποτελεσματικός κι πάνω απ’όλα έντιμος.
Πριν ένα χρόνο, στο πολιτικό μνημόσυνο που είχαμε οργανώσει οι φίλοι του, ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος στην ομιλία του τον είχε χαρακτηρίσει ως «ακραία έντιμο».
Ναι, έτσι ήταν ο Θόδωρος γι’αυτό όσοι τον γνώρισαν έχουν να πουν τα καλύτερα, όπως τα καλύτερα λόγια άκουσε για τον Σαρρή και ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών στις επαφές που είχε τον τελευταίο καιρό μαζί τους για την υπόθεση του Παλαί. Όπως μου ανέφερε σε μια συζήτησή μας, «όταν έλεγα ότι ήμουν φίλος του Σαρρή, άνοιγαν όλες οι πόρτες και όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για τον εκλιπόντα».
Εκτός του δυσαναπλήρωτου κενού στη δημόσια διοίκηση, ο Θόδωρος πάνω απ’όλα άφησε κενό και πόνο στις καρδιές των δικών του ανθρώπων. Πρώτα στα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία ήταν παρόντα στην εκδήλωση της Ανεξάρτησης Αρχής, και μετά στους φίλους του.
Θα σε θυμόμαστε για πάντα, φίλε Θόδωρε. Κάθε πρωί στο γνωστό στέκι με τον καφέ είσαι σημείο αναφοράς στις συζητήσεις μας. Όταν ειδικά η κουβέντα έρχεται στα κακώς κειμενα του δημοσίου, θα ακουστεί κάποιος από την παρέα να λέει «τά’χε πει αυτά ο Θόδωρος.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή