Μακροχρόνια παραχώρηση, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μακροχρόνια  παραχώρηση, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την προηγούμενη Δευτέρα στις 20/1, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, με αφορμή μια ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, έγινε συζήτηση για μία ακόμα φορά στο Σώμα για το Παλαί Γαλατσίου και τί πρόκειται να γίνει από δω και πέρα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι έχει λήξει η 42 μηνών μερική παραχώρησή του από την ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Γαλατσίου.

Όπως θα διαβάσετε και στη διπλανή σελίδα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου είπε ότι «διεκδικούμε την παραχώρηση όλης της εγκατάστασης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου για 49 χρόνια».
Εδώ και περίπου δύο μήνες ο Γιώργος Μαρκόπουλος είναι σε καθημερινή σχεδόν επαφή με όλους τους αρμόδιους της κυβέρνησης (υπουργούς, υφυπουργούς, Γ.Γ.) οι οποίοι εμπλέκονται στο θέμα του Παλαί και συζητά για την παράχώρησή του στο Δήμο Γαλατσίου. Σε πρώτη φάση αυτό που μάλλον θα γίνει είναι η παράταση για έναν ακόμα χρόνο της σύμβασης παραχώρησης που έληξε στις 7 Ιανουαρίου 2020 ή μια νέα συμφωνία για παραχώρηση όλης της εγκατάστασης πάλι όμως για έναν χρόνο μέχρι να βρεθεί η φόρμουλα και να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την υπογραφή της πολυπόθητης σύμβασης για τα 49 χρόνια.
Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών με τους οποίους συζητά ο Δήμαρχος Γαλατσίου είναι κατ’αρχάς θετικοί για την μακροχρόνια παραχώρηση. Οι πληροφορίες οι δικές μου μάλιστα λένε ότι στην περίπτωση αυτή, έχει επέλθει και μια πρώτη συμφωνία με τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή για τη μελλοντική μεταφορά στους χώρους του Παλαί όλων των υπηρεσιών της ΔΟΥ Γαλατσίου και της ΙΔ’ ΔΟΥ Αθηνών. Επίσης, σοβαρό ενδεχόμενο είναι να μετακομίσει εκεί και η ΥΕΔΔΕ (Υπηρεσία Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων) η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Γαλατσίου. Οι χώροι όπου θα εγκατασταθούν αυτές οι υπηρεσίες είναι εκείνοι στους οποίους σήμερα λειτουργεί το Κτηματολόγιο, το οποίο αποχωρεί στα τέλη Μαΐου. Δεν θα επιβαρύνονται με κάποιο μίσθωμα αλλά θα ανλάβουν τη δαπάνη για το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς και το κόστος της καθαριότητας για τους δικούς τους φυσικά χώρους.
Από την εμπορική εκμετάλλευση τώρα από τον Δήμο Γαλατσίου των υπολοίπων χώρων του Παλαί θα υπάρχει ένα ποσοστό περίπου 25%, το οποίο θα πηγαίνει στην ΕΤΑΔ.
Αυτά είναι τα μέχρι τώρα νέα για το μέλλον του Παλαί Γαλατσίου. Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες έχουμε πολύ δρόμο. Μακάρι να γίνει πράξη η συμφωνία για μακροχρόνια παραχώρηση γιατί θα είναι προς όφελος της πόλης.


Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού»…

… έγραφα για τις παρκαρισμένες χημικές τουαλέτες που βρίσκονται στο πρώτο πάρκινγκ του Άλσους Βέικου.
Μετά από μία βδομάδα η εικόνα παραμένει η ίδια. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός!
Και ερωτώ για μία ακόμα φορά: γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν κινηθεί όπως προβλέπουν οι νόμοι; Γιατί δεν έχουν επιβληθεί στην ιδιοκτήτρια εταιρεία τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις πρόστιμα για κατάληψη άνευ αδείας δημόσιου χώρου;
Οι δημότες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και δικαίως για την κατάληψη θέσεων στάθμευσης γιατί ειδικά τις ώρες που έχουν προπόνηση τα σωματεία δεινοπαθούν να βρουν μια ελεύθερη θέση.
Απ’ό,τι με ενημέρωσαν, αν και αυτή τη βδομάδα δεν απομακρυνθούν οι χημικές τουαλέτες θα προσφύγουν σε υπεκείμενες του Δήμου Γαλατσίου δημόσιες αρχές. Και καλά θα κάνουν!


Στη διάσκεψη
του Βερολίνου…

για το λιβυκό ζήτημα, οι αρχηγοί των δύο εμπόλεμων πλευρών, ο πρωθυπουργός Φαγέζ Αλ Σάραντζ και ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ δεν ήταν παρόντες στην αίθουσα της συνεδρίασης αλλά ήταν σε διπλανά ξεχωριστά δωμάτια – προφανώς για λόγους ασφαλείας.
Γιατί όχι απλά δεν λένε ούτε καλημέρα μεταξύ τους αλλά ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου.
Ένα παρόμοιο σκηνικό έχουμε και στο Δήμο Γαλατσίου. Υπάρχουν δυο στελέχη της διοίκησης τα οποία «αγαπιούνται» τόσο πολύ μεταξύ τους όσο οι Λίβυοι ηγέτες. Εδώ όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Δήμου Γαλατσίου γιατί πρώτον παρευρίσκονται και οι δύο στην ίδια αίθουσα συνεδριάσεων και όχι σε διπλανά δωμάτια όπως στο Βερολίνο και δεύτερον μοιράζονται σε καθημερινή βάση τον ίδιο διάδρομο.
Ας έχουν το νου τους όλοι εκεί στο Δήμο Γαλατσίου για να προλάβουμε το αναπάντεχο. Το κακό δεν αργεί να έρθει, παιδιά!

Πήγαινε στην κορυφή