Οι Επτανήσιοι έκοψαν πίτα

Το 2020 καλωσόρισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου το περασμένο Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» του Δημαρχείου, όπου πραγματοποίησε την κοπή της πίτας του.

Η εκδήλωση συνοδεύοταν, όπως πάντα, από ένα πλούσιο χορευτικό και μουσικό πρόγραμμα, απόδειξη της άρτιας δουλειάς που γίνεται στις πολιτιστικές ομάδες του Συλλόγου.
Εντυπωσίασε η μικτή τετράφωνη χορωδία του Συλλόγου ερμηνεύοντας επτανησιακές καντάδες και τραγούδια που έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Στο πιάνο και μαέστρος της χορωδίας ο κ. Αλέξανδρος Φαρής.
Όπως είπε λίγο αργότερα στην ομιλία του ο πρόεδρος των Επτανησίων κ. Ζαβιτσάνος, «στόχος του Επτανησιακού Συλλόγου είναι να αναδείξει το χορωδιακό τραγούδι και πέραν του ιστού της πόλης. Να είστε βέβαιοι, είπε, ότι αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον πολιτιστικό Επτανησιακό Σύλλογο απόλυτα εφικτό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του.»
Το χορευτικό τμήμα και αυτή την χρονιά καταχειροκροτήθηκε, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από το νησί των ποιητών, την όμορφη Λευκάδα και την Σιάτιστα την ορεινή κωμόπολη του νομού Κοζάνης. Χοροδιδάσκαλος είναι ο κ. Γκούλτας και υπεύθυνοι οι κύριοι Γαστεράτου, Βουτσινά και ο Ζαβιτσάνος.
Την πίτα ευλόγησαν οι πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες Ιωακείμ Αιβαλιώτης, Αθηναγόπας Σουπουρτζής και ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Κούκλης.
Ευχές απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ενώ παρόντες στην εκδήλωση του Επτανησιακού Συλλόγου ήταν επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι πολιτικών οργανώσεων, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης και εκπρόσωποι πολιτιστικών Επτανησιακών φορέων του Λεκανοπεδίου.
«Ευχή μας την καινούργια χρονιά ο πολιτισμός και το θάρρος της αλήθειας, να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στην οικονομική κρίση και να απαντούν στην πολιτιστική παρακμή και την αμφισβήτηση των ηθικών αξιών που μας απειλούν, που απειλούν τις μνήμες και τις παραδώσεις μας» είπε ο κ. Ζαβιτσάνος, και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «κάθε πολιτιστικός φορέας επιτελεί εθνική υπηρεσία διότι βοηθά να αντιστέκεται ο λαός στην πολιτιστική διάβρωση και υποκουλτούρα και ο ρόλος του στην πολιτιστική αλλαγή του τόπου είναι αναντικατάστατος και θεμελιακός, και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αλλά και πολλούς περισσότερους αξίζει υλική και ηθική υποστήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα το επίσημο κράτος.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή