Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Αττικής

Γ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε στενά με τους εργαζόμενους για να επιτευχθεί ο στόχος της Ανάπτυξης στην Αττική – Είμαστε στο πλευρό τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους»

Τη δέσμευση ότι ως Περιφερειάρχης θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων για την ικανοποίηση του συνόλου των οικονομικών και θεσμικών τους αιτημάτων διατύπωσε ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το Προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Αττικής.
Σε μια διεξοδική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κατέγραψε τα αιτήματα των εργαζομένων και επισήμανε ότι για να επέλθει ο στόχος της ανάπτυξης στην Αττική θα χρειαστεί πολιτική ηγεσία και εργαζόμενοι να συνεργαστούν συστηματικά και στενά.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και των εργαζομένων η οποία θα παρακολουθεί την υλοποίηση και τη στοχοθεσία που θα τεθεί.

«Η προσπάθεια να αλλάξουμε την Αττική μας οφείλουμε να είναι συλλογική. Η γνώση, η εμπειρία μας αλλά και η διάθεσή μας για σκληρή δουλειά αποτελούν τη βάση προκειμένου να εργαστούμε με ενότητα και σύμπνοια. Πολιτική ηγεσία και εργαζόμενοι θα λειτουργούμε πέρα και πάνω από ιδεοληψίες και διαχωριστικές γραμμές. Τα αιτήματα των εργαζομένων αποτελούν και δικά μας προβλήματα. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα σας έμπρακτα προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα μας επιτρέψουν να δώσουμε αποτελεσματικά αυτή την καθημερινή μάχη, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι εργαζόμενοί μας δεν είναι β΄κατηγορίας. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζονται ισότιμα με όλους τους άλλους εργαζόμενους που απασχολούνται στην Κεντρική Διοίκηση. Όλοι μαζί θα σηκώσουμε την Περιφέρεια ακόμα πιο ψηλά και θα πάμε μπροστά κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας και της επικουρικότητας».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η Πρόεδρος του συλλόγου Β. Πανουτσάκου επισήμανε ότι χρειάζεται να αντιμετωπιστούν χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Μεταξύ αυτών η υποστελέχωση, η υγιεινή και η ασφάλεια, οι αποδοχές, η κινητικότητα, οι συνθήκες εργασίας κ.α.. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν και άλλα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππας, Γ. Δημόπουλος, , Δ. Νάνου, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Λ. Κεφαλογιάννη, Α. Λεωτσάκος και Λ. Κοσμόπουλος.

Γ. Πατούλης: Περιφέρεια και Εργαζόμενοι διαμορφώνουμε κοινό μέτωπο διεκδικήσεων

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναφέρθηκε χωριστά στο κάθε θέμα που τέθηκε από το σύλλογο και τόνισε ότι στο πρόσωπό του οι εργαζόμενοι θα έχουν ένα σύμμαχο. «Περιφέρεια και Εργαζόμενοι διαμορφώνουμε κοινό μέτωπο διεκδικήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, για την έλλειψη προσωπικού επισήμανε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο έχει ήδη θέσει στον υπουργό Εσωτερικών και αναμένει το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις. Σχετικά με τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας τόνισε ότι αποτελούν υψηλή προτεραιότητα και ότι θα υπάρξει συστηματική δουλειά προκειμένου οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να εργάζονται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και σε ζητήματα όπως είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις, τα ειδικά επιδόματα, η καθαριότητα, η κινητικότητα και τα οδοιπορικά των υπαλλήλων. Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την υλοποίηση των ζητημάτων, ενώ ανά περιοδικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται συναντήσεις του Περιφερειάρχη και των Μελών του Δ.Σ. προκειμένου να βρίσκονται άμεσες λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη κατά τη χθεσινή εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου εκφράστηκε η ικανοποίηση των εργαζομένων για μια σειρά από ανακοινώσεις που αφορούν στις δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου, στις μετακινήσεις εργαζομένων με τα Μέσα Μεταφοράς και στα προγράμματα ασφαλιστικής κάλυψης υγείας.

 

 

ΔΤ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή