Στο Γαλάτσι τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Ειρήνης

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Στο Γαλάτσι τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Ειρήνης
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, η ενορία της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι, υποδέχθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου, τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Ειρήνης που ήρθαν από την Πάτρα.
Τα Ιερά Λείψανα συνόδευσαν ο ηγούμενος της Μονής Ομπλού Νεκτάριος και ο Εφημέριος της Ενορίας Ριγανοκάμπου Πατρών (όπου και φυλάσσονται) π. Ειρηναίος. Στην υποδοχή έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός επικεφαλής του Ι. Κλήρου, η αντιδήμαρχος Γαλατσίου κα Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα και πλήθος κόσμου . 
Στην προσφώνηση του ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. της Αγ. Ειρήνης Αρχιμανδρίτης Τίτος, αφού ευχαρίστησε τόσον τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών για την άδεια και ευλογία να έρθουν τα Ι. Λείψανα, όσον και τους πατέρες που τα συνόδευσαν, εξήρε το γεγονός της παρουσίας των Ι. Λειψάνων της Αγ. Ειρήνης στην ενορία, καθώς επίσης και την αξία των Ι. Λειψάνων στη ζωή της Εκκλησίας. 
Στη συνέχεια, οι πατέρες αναφέρθηκαν στο ιστορικό των Ι. Λειψάνων, πώς από Μοναστήρι της Γαλλίας ήρθαν στον Ριγανόκαμπο Πατρών και το βράδυ του Σαββάτου τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.  Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλο το διήμερο του Σαββατοκύριακου, πλήθος κόσμου τόσο από το Γαλάτσι, όσον και από άλλες περιοχές, πέρασαν και προσκύνησαν τα Ι. Λείψανα. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή