Γνωστοί Eλληνες που έφυγαν από τη ζωή το 2019

Η χρονιά που έφυγε, άφησε πίσω της πολλές απώλειες. Το 2019 ήταν από τις χρονιές που δυστυχώς έφυγαν από τη ζωή μερικοί από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες, προκαλώντας θλίψη στα αγαπημένα πρόσωπα, στους συναδέλφους αλλά και στους θαυμαστές τους.

• Θάνος Μικρούτσικος
Στην εκπνοή του 2019, ο Θάνος Μικρούτσικος μας αποχαιρέτησε. Το βράδυ του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών, στο νοσοκομείο Metropolitan, ύστερα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο το τελευταίο διάστημα.
• Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Μια από τις σημαντικότερες απώλειες της φετινής χρονιάς ήταν εκείνη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο σπουδαίος ερμηνευτής και τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά σε ηλικία 63 ετών, στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας. Ο Λαυρέντης υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της νύκτας. Ο θάνατός του προκάλεσε ανείπωτη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο, ενώ στη κηδεία του βρέθηκε πλήθος κόσμου για να τον αποχαιρετήσει.
• Νάνος Βαλαωρίτης
Σε ηλικία 98 ετών ο καταξιωμένος ποιητής, συγγραφέας, μεταφραστής, δάσκαλος και ερευνητής, έφυγε από τη ζωή. Την είδηση του θανάτου του είχε γνωστή ο ποιητής και εκδότης Ντίνος Σιώτης, μέσω Facebook. «Χάσαμε τον Νάνο, τον Νάνο τον Βαλαωρίτη, τον Νάνο όλων μας, τον Νάνο που σημάδεψε όσο λίγοι , με τις πολλές του ιδιότητες, τα ελληνικά γράμματα.»
• Δημήτρης Ρίζος
Μέσα στο 2019 πέθανε και ο Δημήτρης Ρίζος, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας πέθανε σε ηλικία 83 ετών στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν.
• Θέμος Αναστασιάδης
Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από την ζωή τον περασμένο Ιανουάριο, ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης. Ο Θέμος άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία μετά από 2 χρόνια άνισης μάχης με τον καρκίνο, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο και θλίψη ανάμεσα στα αγαπημένα του πρόσωπα.
• Αντώνης Λιβάνης
O στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πέθανε σε ηλικία 94 ετών. Η είδηση έγινε γνωστή από την εφημερίδα Νέα Σελίδα: «Ο Αντώνης Λιβάνης ήταν Έλληνας επιχειρηματίας, εκδότης και πολιτικός. Ήταν ο δημιουργός του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στον κλάδο των εκδόσεων.»
• Σοφία Κοκοσαλάκη
Η Σοφία Κοκοσαλάκη αποτελούσε μια από τις Ελληνίδες σχεδιάστριες μόδας που μας έκαναν περήφανες στο εξωτερικό με την υπέροχη δουλειά της. H παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια ρούχων και κοσμημάτων έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών, νικημένη από τον καρκίνο.
• Κώστας Ευρυπιώτης
Άλλη μια απώλεια που στοίχισε σε πολλούς ήταν εκείνη του αγαπημένου ηθοποιού, Κώστα Ευρυπιώτη, ο οποίος μέσα από την τηλεόραση και το θέατρο μας είχε χαρίσει άπειρες στιγμές γέλιου. Ο Κώστας πέθανε το βράδυ της 30 Μαΐου, ύστερα από πολύμηνη νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Ο ταλαντούχος ηθοποιός έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο δεν τα κατάφερε…
• Τάκης Σπυριδάκης
Τον περασμένο Σεπτέμβρη έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του και τους συναδέρφους του. Ο αγαπημένος ηθοποιός, τον οποίον αγαπήσαμε μέσα από τις διαφημίσεις που έπαιζε, πέθανε σε ηλικία 61 ετών.
• Φαίδων Γεωργίτσης
Ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, τον περασμένο Μάρτη. Ο Φαίδων Γεωργίτσης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και ο θάνατος του προκάλεσε ανείπωτη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.
• Κώστας Σγόντζος
Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής Κώστας Σγόντζος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο, μετά από νοσηλεία του στο νοσοκομείο. O παρουσιαστής που έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την εκπομπή «Παιχνίδια χωρίς Σύνορα» πέθανε σε ηλικία μόλις 62 ετών, μετά από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη.
• Τρύφων Καρατζάς
Πέθανε μέσα στο 2019 σε ηλικία 82 ετών και ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές επιτυχίες.
• Κική Σεγδίτσα
Γνωστή δημοσιογράφος του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ με τηλεοπτικές εμφανίσεις. Η Κική Σεγδίτσα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ενώ νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο καθώς πρόσφατα φέρεται να είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και απεβίωσε το μεσημέρι. Η Κική Σεγδίτσα έκανε καριέρα ως δημοσιογράφος, αλλά στο βιογραφικό της είχε επίσης τη συγγραφή σεναρίων και βιβλίων ενώ ήταν και κριτικός κινηματογράφου.
• Τάκης Μόσχος
Θλίψη επίσης είχε προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο, η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Μόσχος στα 68 του χρόνια. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε υποστεί διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο, εξαιτίας του οποίου είχε πέσει σε κώμα, μερικές εβδομάδες πριν εν τέλει καταλήξει στο νοσοκομείο. Οι φίλοι του, μάλιστα, είχαν διοργανώσει μια εκδήλωση που περιελάμβανε προβολή ταινίας με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για την περίθαλψή του σε κέντρο αποκατάστασης. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του ήταν αρκετά κρίσιμη με συνέπεια να αφήσει την τελευταία του πνοή την Δευτέρα του Πάσχα.
• Γιάννης Σπανός
Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο 2019. Ο Γιάννης Σπανός, ο άνθρωπος πάνω στον οποίο στήθηκαν καριέρες και άλλαξε μουσικά μια ολόκληρη εποχή, ο «πατέρας» του Νέου Κύματος «έσβησε» σε ηλικία 85 ετών. Ο σπουδαίος συνθέτης βρέθηκε νεκρός στα τέλη του Οκτώβρη στο σπίτι του, στην περιοχή Αγιαννής, στο Κιάτο Κορινθίας από έναν καλό του φίλο, ο οποίος τον έψαχνε. Τα τραγούδια του που έχουν τραγουδηθεί από όλους σημάδεψαν γενιές και γενιές.
• Τάσος Περζικιανίδης
Μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός ηθοποιός Τάσος Περζικιανίδης. Ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός άφησε το στίγμα του στην ελληνική τηλεόραση, ως ο φωνακλάς αλλά καλόκαρδος «Χάμπος» στη δημοφιλή σειρά «Εμείς και Εμείς».
• Γιάννης Μπεχράκης
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, πέθανε σε ηλικία 58 ετών, ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο. Αφού εντάχθηκε στο πρακτορείο πριν από 30 και πλέον χρόνια, ο Μπεχράκης κάλυψε συνταρακτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, από τις συρράξεις στο Αφγανιστάν, στην Αφρική, στην Τσετσενία, ως τον τεράστιο και εξαιρετικά καταστροφικό σεισμό στο Κασμίρ ή την εξέγερση στην Αίγυπτο το 2011.
• Βασίλης Λυριτζής
Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφοςμετά από μάχη με τον καρκίνο.
• Γιάννης Μανώλης
Ο πρώην βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ και στέλεχος της ΓΣΕΕ, σε ηλικία 69 ετών, έφυγε από τη ζωή μέσα στο 2019.. Ο Γιάννης Μανώλης είχε γεννηθεί στο Αραχναίο Αργολίδας στις 31 Οκτωβρίου 1950. Το 1986 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση Ειρήνης) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ τη διετία 1995 – 1997 ήταν αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας.

Πήγαινε στην κορυφή