Παύλος Χρηστίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την υποταγή και αφομίωση των προοδευτικών πολιτών στις αντιλήψεις του 3%

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύλος Χρηστίδης:  Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την υποταγή και αφομίωση των προοδευτικών πολιτών στις αντιλήψεις του 3%

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM”

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ WEEKEND ONLINE”

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΚΗ:

“Η δήλωση του κ. Σκουρλέτη ο οποίος είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολύ καιρό και στενός συνομιλητής του κ. Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για καμία σύνθεση για μια νέα προοδευτική παράταξη. Ενδιαφέρονται για την υποταγή και αφομοίωση των προοδευτικών πολιτών στις αντιλήψεις του 3%. Και αυτό ο κ. Σκουρλέτης, ως 3%, το εξέφρασε πάρα πολύ καλά όταν στις πορείες, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούσε το 2011 μετά την διακοπή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου με τον Κάρολο Παπούλια ΠτΔ. Σας θυμίζω όλα αυτά τα οποία έχει πει κατά καιρούς για τον Γ. Παπανδρέου ο Α. Τσίπρας όταν τον παρομοίαζε με Πινοσέτ, επομένως το πρόβλημα είναι σε όλους αυτούς οι οποίοι πήγαν εκεί περιμένοντας ότι θα αλλάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αλλάξει τους ίδιους.

Εμείς απευθυνόμαστε και διαχωρίζουμε όλους αυτούς τους πολίτες, οι οποίοι πίστεψαν ενδεχομένως σε μια διαφορετική επιλογή τα προηγούμενα χρόνια και στήριξαν την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ και τους λέμε ότι κάθε μέρα που περνά δείχνει ο κ. Σκουρλέτης,ο κ. Φίλης,ο κ. Πολάκης την άποψη τους για την πορεία της δημοκρατικής παράταξης.

Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί όταν δικαζόταν ο Α.Παπανδρέου, αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί όταν ο Πολάκης έλεγε αυτά τα οποία λέει για τον Κώστα Σημίτη, αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί όταν ο Σκουρλέτης λέει αυτά τα οποία λέει για τον Γ. Παπανδρέου.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ

Αν θεωρεί κάποιος ότι κάνει επανάσταση καίγοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία των Εξαρχείων, μάλλον δεν ξέρει τί είναι επανάσταση.

Η δικαιοσύνη έχει ήδη παρέμβει, έχει ζητήσει όλα τα στοιχεία. Το Κίνημα Αλλαγής βγήκε από την πρώτη στιγμή και είπε να δοθούν τα στοιχεία του drone αλλά και όλα τα βίντεο για να δούμε ακριβώς τί έχει συμβεί. Εμείς επιμένουμε σε αυτό και λέμε ότι, αν υπάρχει έστω και ένας αστυνομικός ο οποίος μπέρδεψε το ρόλο του και νομίζει ότι είναι τιμωρός, πρέπει να περάσει τις διαδικασίες που προβλέπονται και στη συνέχεια να δούμε όλα όσα πρέπει να δούμε και να πάει σπίτι του γιατί δεν “κάνει” για το αντικείμενό του.

Από την άλλη, είναι προφανές ότι όσο μη κανονικό, όσο περίεργο ,όσο έξω από τις αρμοδιότητες είναι για έναν αστυνομικό να χτυπά με υπερβάλλοντα ζήλο κάποιον, άλλο τόσο δεν είναι κανονικό να πηγαίνει κάποιος να καταλαμβάνει μια δημόσια ή ιδιωτική περιουσία και να φτιάχνει απέξω έναν καταπέλτη με 50 καρφιά έτσι ώστε όποιος πάει να μπει μέσα να χάσει τη ζωή του ή να πάει βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Θα πρέπει να λειτουργήσει και η επιτροπή του κ. Αλιβιζάτου ώστε να καταλήξει. Θα πρέπει και η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, ώστε να μην υπάρχουν καταλήψεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα.

Όπου υπάρχουν καταλήψεις που γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, όπου υπάρχουν καταλήψεις στις οποίες υπάρχουν μολότοφ και όπλα τα οποία χρησιμοποιούνται σε άλλου τύπου επιθέσεις, όπου υπάρχουν καταλήψεις που παραβιάζονται αυτονόητα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών όπως την ιδιοκτησία πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.
Όπου υπάρχουν καταλήψεις οι οποίες είχαν ανθρώπους που είναι πρόσφυγες, μετανάστες ή ακόμα και άστεγοι, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα όλων των αρμόδιων υπηρεσιών είτε αφορά υπουργεία είτε αφορά το δήμο ώστε οι άνθρωποι αυτοί να βρουν κατάλυμα και στη συνέχεια αυτό να προχωρήσει για να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή