Νερό: Πηγή ζωής και ομορφιάς

ΥΓΕΙΑ
Νερό: Πηγή ζωής και ομορφιάς

Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση, την υγεία, τη διαύγεια αλλά και την ομορφιά μας. Σε τι ακριβώς χρησιμεύει στο σώμα μας; Ας δούμε γιατί το νερό είναι τόσο πολύτιμο για τον οργανισμό μας.

Πιο λεπτοί με νερό
Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Το νερό αναζωογονεί το μεταβολισμό σας και βοηθά να αισθάνεστε κορεσμό. Αντικαταστήστε τα ροφήματα που περιέχουν θερμίδες με νερό και πιείτε ένα ποτήρι πριν το γεύμα για να μετριαστεί η πείνα σας.
Η κατανάλωση περισσότερου νερού βοηθά την ενίσχυση του μεταβολισμού-ιδιαίτερα αν το ποτήρι είναι παγωμένο. Ο οργανισμός σας πρέπει να δουλέψει για να ζεστάνει το νερό, καίγοντας επιπλέον θερμίδες κατά τη διαδικασία.
Το νερό αυξάνει την ενέργεια
Αν αισθάνεστε αφυδατωμένοι και εξαντλημένοι αναζητήστε λίγο νερό. Η αφυδάτωση σας κάνει να αισθάνεστε κούραση. Η σωστή ποσότητα νερού βοηθά να αντλεί η καρδιά σας πιο αποτελεσματικά το αίμα. Το νερό μπορεί να βοηθήσει το αίμα σας στη μεταφορά του οξυγόνου και άλλων αναγκαίων θρεπτικών ουσιών για τα κύτταρα.
Μειώστε το στρες με νερό
Περίπου το 70 έως 80% του εγκεφαλικού ιστού είναι νερό. Αν έχετε αφυδάτωση, ο οργανισμός και ο εγκέφαλος βρίσκονται κάτω από στρες. Αν διψάτε, ήδη είστε λίγο αφυδατωμένος.
Για να διατηρήσετε χαμηλά τα επίπεδα στρες να έχετε ένα ποτήρι νερό στο γραφείο σας ή να κουβαλάτε ένα μπουκαλάκι νερό και να πίνετε τακτικά.
Χτίστε μυϊκό τόνο με νερό
Το νερό μπορεί να εμποδίσει τη μυϊκή κράμπα, ενώ λιπαίνει τις αρθρώσεις.
Όταν είστε καλά ενυδατωμένοι μπορείτε να ασκηθείτε περισσότερο και πιο δυνατά.
Το νερό θρέφει το δέρμα
Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι πιο βαθιές όταν έχετε αφυδάτωση. Το νερό είναι η κρέμα ομορφιάς της φύσης. Όταν πίνετε νερό ενυδατώνονται τα δερματικά κύτταρα και το πρόσωπο φαίνεται πιο νεανικό. Ξεπλένονται επίσης οι ακαθαρσίες και βελτιώνεται η κυκλοφορία, με αποτέλεσμα το δέρμα να λάμπει.
Τακτικές κενώσεις
Όπως και οι ίνες το νερό είναι σημαντικό για καλή πέψη. Το νερό βοηθά στη διάλυση των άχρηστων σωματιδίων και τα περνά απαλά μέσω του πεπτικού σωλήνα.
Αν είστε αφυδατωμένο,ι ο οργανισμός σας απορροφά όλο το νερό αφήνοντας το παχύ έντερο στεγνό και καθιστώντας πιο δύσκολη τη διέλευση των περιττωμάτων.
Το νερό μειώνει τους λίθους στα νεφρά
‘Ενας από τους λόγους δημιουργίας των λίθων στα νεφρά είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν πίνουν αρκετό νερό.
Το νερό διαλύει τα άλατα και τα μέταλλα στα ούρα, που δημιουργούν τους συμπαγείς κρυστάλλους οι οπαίοι είναι γνωστοί ως λίθοι των νεφρών. Οι λίθοι στα νεφρά δεν μπορούν να δημιουργηθούν σε αραιωμένα ούρα, επομένως μειώστε τον κίνδυνο πίνοντας άφθονο νερό.
Πίνετε αρκετό νερό
Οι περισσότεροι υγιείς ενήλικες καθοδηγούνται από τη δίψα τους και πίνουν άφθονο νερό.
Ωστόσο η ακριβής ποσότητα που χρειάζεται κάποιος εξαρτάται από το σωματικό του μέγεθος, το επίπεδο δραστηριότητας, τον καιρό και τη γενική του υγεία.
Μπορεί ενδεχομένως να χρειάζεται κάποιος περισσότερο νερό όταν ασκείται ή ιδρώνει πολύ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή