Χριστούγεννα με συναυλίες, παραστάσεις και διαγωνισμούς γευσιγνωσίας

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Χριστούγεννα με συναυλίες, παραστάσεις  και διαγωνισμούς γευσιγνωσίας

Ποικίλες είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις παραμονές των Χριστουγέννων που διοργανώνονται στην πόλη μας από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δ. Γαλατσίου με τον γενικό τίτλο «Ήθη και Έθιμα του Δωδεκαημέρου και γιορτές από τα βάθη του χρόνου 2019-2020». Ας δούμε τί μπορούμε να απολαύσουμε από σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και μέχρι τα Χριστούγεννα.

αράλληλα λοιπόν, με τις εκθέσεις που φιλοξενούνται στο «Καμίνι» καθόλη τη διάρκεια των εορτών, από σήμερα και μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα του Δημαρχείου Γαλατσίου «Θάνος Κωτσόπουλος» πραγματοποιείται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός και Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Τα παλιά στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου», σε συνεργασία με την Ομάδα Φωτογραφίας του Δήμου μας. Υπεύθυνοι της έκθεσης είναι οι Κωνσταντίνος Κοντός και Μαρία Παπαδημητρίου και τους συμμετέχοντες περιμένουν βραβεύσεις, έπαθλα και πολλά δώρα.
Μνήμες από την παιδική μας αθωότητα θα ζωντανέψουν στο «Καμίνι» το τριήμερο από Παρασκευή 20 έως Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, καθώς η Δημοτική Θεατρική Σκηνή ανεβάζει την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντ. Σαιντ-Εξυπερύ. Η θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Κωτσή και πρόκειται για μια παράσταση ονειροφαντασίας με πολλή μουσική και διδάγματα για μικρούς και μεγάλους. Για τρεις μέρες, λοιπόν, στο «Καμίνι», στις 6 το απόγευμα.
Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, η δημιουργία, η έκθεση και η δοκιμή των ισλί θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Γαλατσίου, στην αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος», φυσικά με βραβεύσεις και δώρα. Ισλί είναι ένα από τα παραδοσιακά γλυκά των Μικρασιατών για τις γιορτές των Χριστουγέννων ή αλλιώς είναι τα «κεντημένα μελομακάρονα της Ανατολής». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Λαογραφική Εταιρεία Θρακομακεδόνων «Αριστοτέλης» και θα υπάρχουν κεράσματα για όλους από τη Σχολή Αρτοποιΐας και Ζαχαροπλαστικής του ΟΑΕΔ – ΕΠΑΣ Γαλατσίου ενώ θα ακουστούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από τη Χορωδία και την Ορχήστρα εγχόρδων του Ωδείου «Αμαντέους».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Σάββατο στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Γαλατσίου, στον Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας. Μαέστρος ο Σπύρος Παπαδάτος, στο πιάνο θα είναι ο Χρήστος Μπάκης.
Τέλος, μία μέρα πριν τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος», θα λάβει χώρα ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παραδοσιακού Χριστόψωμου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Γαλατσίου και το αρτοποιείο «Αγία Γλυκερία». Αν θέλετε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο 6981851509 Μαρία Παπαδημητρίου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι σπουδαστές της Σχολής «Porter’s Christmas Project», της πρώτης σχολής μιούζικαλ στην Ελλάδα, με τραγούδια του Αμερικανού συνθέτη Cole Porter σε απόλυτη χριστουγεννιάτικη διάθεση!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή