Θεατρική παράσταση «He[a]lter Skelter» ή «Πώς πέθανε το καλοκαίρι του έρωτα»

Η Γαλατσιώτισσα Νίκη Σπανού ανεβάζει στο Θέατρο «Αργώ» μια παράσταση βασισμένη στις πραγματικές ιστορίες των γυναικών που ερωτεύτηκαν, πίστεψαν και ακολούθησαν τον Τσαρλς Μάνσον στη σφαγή επτά ατόμων τον Αύγουστο του 1969.

«Στον επίλογό της, η δεκαετία του έρωτα τραγουδάει ακόμα. Στο Άσμπερι και στο Σαν Φρανσίσκο. Στο Λος Άντζελες. Φοράει ακόμα λουλούδια στα μαλλιά, φιλάει ακόμα παθιασμένα. Αλλά η ηχώ του τραγουδιού είναι βαριά κι η γλώσσα που φιλάει, άγρια. Τραχιά. Νεκρά λουλούδια. Μπλεγμένα σε μαλλιά που πέφτουν στους ώμους τεσσάρων κοριτσιών με βλέμματα χαμένα. Mε αίμα που κάτω από τα κόκκινά τους μάγουλα κοχλάζει.»
Μέσα από μια σειρά συνεντευξεων οι τέσσερις κοπέλες θα κληθούν να μιλήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Και γιατί.
Και απαντώντας, θα καταλάβουν λίγο παραπάνω τους εαυτούς τους. Ή θα χαθούν ακόμα πιο πολύ στις αναμνήσεις τους. Θα έρθουν αντιμέτωπες η μία με την άλλη. Θα δικαιολογήσουν και θα δικαιολογηθούν. Θα τιμωρηθούν, θα εξιλεωθούν. Κι εμείς, με τη σειρά μας, μέσα από τα θραύσματα των αναμνήσεών τους, μέσα από τα ψέματα και τις αλήθειες τους θα καταλάβουμε «πως πέθανε το καλοκαίρι του έρωτα».
Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Νίκης Σπανού. Βοηθός σκηνοθέτη η Χρυσιάννα Καραμέρη ενώ η πρωτότυπη μουσική είναι του Χρήστου Δαρίτση.
Σχεδιασμός Φωτισμού Μανωλία Σκρέκου, σκηνικά – κοστούμια Χρυσιάννα Καραμέρη, φωτογραφίες και trailer Θεόφιλος Τσίμας, Κώστας Χάτζογλου.
Παίζουν: Ανδρέας Μυλόπουλος, Ιωάννα Αγγελάκη, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Ελένη Ζουρελίδου, Χριστιάνα Λαδοπούλου.
– Από 23 Νοεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00 στο Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, στάση μετρό Μεταξουργείο, τηλ: 210 5201684-5). Διάρεκια παράστασης 90’.
Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ ατέλεια/άνεργοι/ΑΜΕΑ
Μια παραγωγή της D’Art – The Art Society

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή