Τελευταίοι στην Ε.Ε. του Β. Γιαννακόπουλου

34η μεταξύ των 37 χωρών του ΟΑΣΑ είναι η Ελλάδα στα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής επιθεώρησης PISA 2018 ενώ η χώρα μας είναι τελευταία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στις επιδόσεις των μαθητών τους.

Οι Έλληνες μαθητές παρουσιάζουν επίδοση κάτω του μετρίου στη συγκεκριμένη έρευνα, η οποία πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια και σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες μαθητές πήραν κάτω από τη βάση στα τρία γνωστικά αντικείμενα: κατανόηση κειμένου, μαθηματικά και φυσικές επιστήμες.
Στην Ελλάδα η παιδεία αποδεικνύεται τελικά ταξική καθώς οι μαθητές που προέρχονται από ευνοϊκά κοινωνικο-οικονομικά περιβάλλοντα σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις στην κατανόηση κειμένου από αυτούς που προέρχονται από μη ευνοϊκά περιβάλλοντα. Ενώ οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων κατατάσσονται πάνω από τον Μ.Ο. του ΟΑΣΑ.
Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, βέβαια, πόσες μέρες κάνουν μάθημα οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων και πόσες οι μαθητές των δημοσίων, οι οποίοι κάθε χρόνο χάνουν δεκάδες ώρες διδασκαλίας με τις καθιερωμένες καταλήψεις, αποχές και απεργίες. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε κατά νου και τις ελλείψεις που παρουσιάζουν κάθε χρόνο τα σχολεία σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Πρώτη σε επίπεδο επιδόσεων μεταξύ των χωρών του ΟΑΣΑ είναι η Εσθονία και σύμφωνα πάντα με την έρευνα τα κορίτσια απέδωσαν καλύτερα από τα αγόρια.
Ας ελπίσουμε ότι στην επόμενη έρευνα θα περάσουμε τη βάση!


Άλλο ένα θύμα…

…της κακοτεχνίας του πεζοδρομίου της οδού Καραϊσκάκη, μπροστά ακριβώς από το Ταχυδρομείο, έπεσε ηλικιωμένη γυναίκα την προηγούμενη Τρίτη 31 Δεκεμβρίου.
Στο συγκεκριμένο σημείο το πεζοδρόμιο έχει υποχωρήσει, έχει υποστεί δηλαδή μια μικρή καθίζηση εξαιτίας των φορτηγών αυτοκινήτων των ΕΛΤΑ τα οποία σταθμεύουν πάνω στο πεζοδρόμιο για να φορτώσουν και να ξεφορτώσουν ταχυδρομικά δέματα.
Τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη γυναίκα έδωσε ο Πέτρος Βάσιλας, οδοντίατρος, το ιατρείο του οποίου βρίσκεται δίπλα στο Ταχυδρομείο, και ο οποίος περιποιήθηκε το τραύμα στο πρόσωπό της.
Αυτό για να μην ρίχνουμε συνέχεια τις ευθύνες στο Δήμο διότι για τη συγκεκριμένη κακοτεχνία ευθύνη έχει το Ταχυδρομείο και υποχρέωση δική του είναι η αποκατάστασή της. Αν η διοίκηση των ΕΛΤΑ αδιαφορήσει, ας αναλάβει ο Δήμος την αποκατάσταση της ζημιάς και ας τους στείλει το λογαριασμό.


Από το βιογραφικό του νέου υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου:
«Στην έκτη δημοτικού εκπροσώπησε το σχολείο του στο μαθητικό
τηλεπαιχνίδι “Απαντήστε παιδιά” με τον αείμνηστο Φρίξο Πετρίδη,
στο οποίο και βραβεύτηκε για την επίδοσή του στα μαθηματικά».

Ψώνια και βούρλα υπάρχουν και στις κυβερνήσεις άλλων χωρών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή