«Ημέρες Κινηματογράφου» στη Δροσιά: «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή

 

 

“ΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου θα προβάλλει την πολυβραβευμένη ταινία «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή με την παρουσία του καταξιωμένου Σκηνοθέτη, ο οποίος θα συζητήσει με το κοινό για την ταινία του.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

«Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή

Η ταινία είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο», μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα, που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής και να κρατήσει το έργο του αιώνιο. Ο Καζαντζάκης είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας σε ένα αέναο γεωγραφικό και πνευματικό ταξίδι, ανικανοποίητος, βασανισμένος και ελεύθερος. Η ταινία κέρδισε 4 Βραβεία και 2 υποψηφιότητες στο 51ο ΔΚ Φεστιβάλ του Χιούστον της Αμερικής το 2017. Απέσπασε επίσης, το Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ischia στην Ιταλία, καθώς και δυο Βραβεία Κοινού στα φεστιβάλ κινηματογράφου Greek Film Expo της Νέας Υόρκης και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Ατλάντα.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής

Φωτογραφία: Άρις Σταύρου

Μουσική: Μίνως Μάτσας

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέφανος Ληναίος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Αργύρης Ξάφης, Γιούλικα Σκαφιδά, Στάθης Ψάλτης…

Ελλάδα /2017 /120’

Ευχαριστούμε τον Σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή για την ευγενική παραχώρηση της ταινίας του.

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή