Εκδήλωση για το σημαντικό έργο του Κούρδου συγγραφέα Τζεμίλ Τουράν Μπαζιντί

Η πορεία και το έργο του Κούρδου δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζεμίλ Τουράν Μπαζιντί ξεδιπλώθηκαν ενώπιον δεκάδων ατόμων, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Ιλίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσηνίων Ιλίου “Η Αρχαία Μεσσήνη”. Η κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Πολιτιστικού Κέντρου Ιλίου γέμισε από ήχους, μελωδίες και λέξεις, με αφορμή το συγγραφικό έργο ενός ανθρώπου που γνώρισε το δύσκολο πρόσωπο της ζωής, με φυλακές, βασανιστήρια, κακουχίες, καταπάτηση των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και του λόγου του.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αθρόα παρουσία του κόσμου, σημειώνοντας ότι ο Κούρδος λογοτέχνης έχει κερδίσει την αγάπη των Ελλήνων αναγνωστών, καθώς είναι αυθεντικός και ειλικρινής ενώ γράφει και εκφράζεται στην ελληνική γλώσσα.
Την παρουσίαση της προσωπικότητας και του έργου του συγγραφέα έκανε ο καθηγητής Φιλολογίας και εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Ιλίου Φώτης Μαρκόπουλος. Ομιλία με θέμα «Προσφυγική κρίση και Εκκλησία της Ελλάδος» απηύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ενώ σε πολιτική ανάλυση για το Κουρδικό ζήτημα προχώρησε ο πρώην Υπουργός και δημοσιογράφος Πέτρος Ευθυμίου.
Στην εκδήλωση συμμετείχε η ποιήτρια, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας «Ονειροβάτες» Δήμητρα Χριστοδούλου, τραγούδια της Μικράς Ασίας ερμήνευσε 14μελές σύνολο ελληνικής παραδοσιακής μουσικής από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου ενώ χορούς από τον Πόντο απέδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ιλίου-Πετρούπολης «Μανουήλ Κομνηνός».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή