Ημερίδα ναι, Συνέδριο όχι, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ημερίδα ναι,  Συνέδριο όχι, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε και το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – για όσους από εσάς δεν το πήρατε χαμπάρι. Τί Συνέδριο δηλαδή, ας το πούμε καλύτερα Ημερίδα και πολύ είναι!

Περίπου 10 έως 12 ώρες όλες κι όλες με παρουσία 2.800 συνέδρων από τους 4.800 εγγεγραμμένους.
Και μη μου πείτε γιατί έγινε το (υποτιθέμενο) Συνέδριο και ποιά ήταν τα πολιτικά συμπεράσματα τελικά γιατί και εγώ όπως και πολλοί άλλοι, δεν γνωρίζουμε! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανανεώθηκε η θητεία της Προέδρου, της κας Φώφης Γεννηματά, μέχρι το 2021. Που στην ουσία αυτός ήταν ο σκοπός ευθύς εξ’αρχής. Τότε, το 2021, λέει η κα Γεννηματά (η οποία είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ) θα περιμένει όποιον θέλει να αναμετρηθεί μαζί της για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.
Έληξε, λοιπόν, το Συνέδριο κι έφυγαν όλοι ικανοποιημένοι. Ικανοποιημένοι προφανώς μόνο διότι διατήρησαν τις καρέκλες τους. Διότι από τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας, είναι άστα να πάνε. Το Κίνημα σε όλες τις δημοσκοπήσεις, μόλις που περνά τη βάση του 5%, άντε 6% και με το ζόρι, σύντροφοι!
Και βέβαια οι κομματικοί προύχοντες είναι ικανοποιημένοι ότι πάνε καλά τα πράγματα. Γιατί αν είχαν την εντύπωση ότι πάνε κατά διαόλου, κάτι θα έκαναν, βρε αδερφέ!
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τα ποσοστά των εκλογών του Ιουλίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει πτώση περίπου 8% και από την άλλη το ΚΙΝΑΛ αντί να αυξάνει τα ποσοστά του, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, πέφτει κάτω από το 8% που πήρε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Κάτι φταίει, σύντροφοι! Βλέπετε ότι η εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ για ανασυγκρότηση και εγγραφή νέων μελών απ’ό,τι λέγεται δεν πάει καλά. Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι του παλαιού κραταιού ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν μεν ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποφασίζουν ακόμη να γίνουν και μέλη του. Ίσως περιμένουν κάτι να γίνει από το κόμμα που ψήφιζαν για τόσα χρόνια. Αυτό το κάτι όμως δεν έρχεται και σιγά σιγά θα πάνε γι’άλλη γη κι άλλα κομματικά μέρη.
Πριν λίγο καιρό, είχα γράψει ότι το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ, ο χώρος αυτός, θέλει αλλαγή ηγεσίας. Η κα Γεννηματά έκανε την προσπάθειά της αλλά μέχρι εδώ! Δεν εμπνέει πλέον και πρέπει να παραιτηθεί. Πρέπει να βγουν μπροστά νέα πολιτικά πρόσωπα και η παλιά φρουρά να μείνει πίσω. Δόξα τω Θεώ, η πολιτική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα αποθέματα από στελέχη: Ανδρουλάκης, Καϊλή, Χρηστίδης, Χριστοδουλάκης, Γιαννακοπούλου, Κατρίνης, Καρανικόλας και τόσοι άλλοι. Αν δεν γίνει αυτό και μάλιστα σύντομα, θα καταντήσει κόμμα σφραγίδα και θα είναι κρίμα, όχι για το κόμμα και τα στελέχη του, αλλά για τη χώρα.

 


 

Με αφορμή
τις διαμαρτυρίες,

οι οποίες προκλήθηκαν από τον διορισμό του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, παρουσιάζεται για άλλη μια φορά ένα πρόβλημα το οποίο καμία κυβέρνηση, ή καλύτερα συνολικά το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, δεν κατόρθωσε ή δεν θέλησε να αντιμετωπίσει. Και ποιό είναι αυτό;
Αυτό είναι τα χιλιάδες κομματικά στελέχη που διορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση για να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό και να μπει αυτός σε λειτουργία.
Και ρωτώ εγώ, όπως και ο κάθε καλόπιστος φορολογούμενος πολίτης: είναι ανάγκη κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, να αλλάζουν και οι διοικήσεις των νοσοκομείων; Οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων; Οι γραμματείς των υπουργείων, οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. των δημοσίων οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου;
Το να μπορεί ένα νοσοκομείο να παρέχει σωστές ιατρικές υπηρεσίες και καλή εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους, αυτό έχει να κάνει με την ιδεολογική τοποθέτηση του Διοικητή του ή αν ο Διοικητής είναι πρόσωπο κατάλληλα καταρτισμένο για να υπηρετήσει σε αυτή τη θέση; Προφανώς το δεύτερο!
Απ’ό,τι έχει υπολογστεί, κάθε φορά που αλλάζει το κυβερνών κόμμα χρειάζονται περίπου 10.000 άτομα για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό. Αυτό, όπως φάνηκε και από την τελευταία επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, με τους 111 διοικητές νοσοκομείων, δεν πρόκειται να αλλάξει όσα μνημόνια κι αν υπογράψουμε.


Σύμφωνα…

…με το ΦΕΚ 833/10-10-2019, ο κ. Ζώμπος Κωνσταντίνος διορίζεται αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών της ΕΑΓΜΕ (Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).
Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπουργός του οποίου είναι ο κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Καλορίζικος, σιδεροκέφαλος και καλές και αποτελεσματικές έρευνες για νέους υδρογονάνθρακες.
Κάποιες όμως… κακές γλώσσες μου είπαν ότι είδαν τον κ. Ζώμπο να κυκλοφορεί στην Βεΐκου με υπηρεσιακό τζιπ και οδηγό. Δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά ίσως η θέση να δικαιολογεί, ρε παιδιά, και τέτοιες παροχές.
Εξάλλου απ’ ό,τι λένε οι κυβερνώντες, μπήκαμε πλέον στην κανονικότητα. Αν είναι έτσι, τότε μην διαμαρτύρεστε, αυτή είναι η κανονικότητα για τη χώρα μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή