Άφωνοι Αντιδήμαρχοι, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Άφωνοι  Αντιδήμαρχοι, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Η συζήτηση για τον οικονομικό προϋπολογισμό της χώρας, η οποία διεξάγεται στην Ελληνική Βουλή κάθε Οκτώβριο, είναι η κορυφαία συνεδρίαση της χρονιάς. Έτσι θα έπρεπε να είναι και η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας για τον οικονομικό προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Θα ΄έπρεπε να είναι η κορυφαία συνεδρίαση από πλευράς συμμετοχής των πολιτών, από πλευράς προετοιμασίας των αρμόδιων Αντιδημάρχων και τέλος από πλευράς αντιπολίτευσης για την κριτική τους και την παρουσίαση των προτάσεών τους.
Οι παρευρισκόμενοι πολίτες του Γαλατσίου στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν 12 στο σύνολό τους: τέσσερα κομματικά στελέχη, τρεις συνδικαλιστές και πέντε «συνήθεις ύποπτοι». Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, κα Μαναδηλαρά Μαργαρίτα, και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Πρωτονοτάριος Μανώλης, παρουσιάστηκαν εντελώς αδιάβαστοι και απροετοίμαστοι γι’ αυτή την κορυφαία συνεδρίαση.
Το σωστό θα ήταν πριν δοθεί ο λόγος στην αντιπολίτευση για να κάνει την κριτική της, οι δύο αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι να κάνουν την εισήγησή τους στο Σώμα (ο καθένας για τον τομέα του ξεχωριστά) και στο τέλος να απαντήσουν στις ερωτήσεις των συναδέλφων τους δημοτικών συμβούλων. Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν έγινε!
Ο μόνος που πήρε το λόγο από πλευράς διοίκησης ήταν ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος έδωσε κάποιες απαντήσεις για τον προϋπολογισμό του 2020.
Αυτή είναι όμως αρμοδιότητα των Αντιδημάρχων, οι οποίοι διορίζονται από τον Δήμαρχο για να τον επικουρούν στο έργο του και όχι να μένουν άφωνοι όταν γίνεται συζήτηση για θέματα του τομέα ευθύνης τους. Η θέση του Αντιδημάρχου δεν είναι μόνο για την αντιμισθία, τις φωτογραφίες και τη λεζάντα. Είναι θέση ευθύνης και παραγωγής έργου!
Εκτός του Δημάρχου, από πλευράς διοίκησης το λόγο πήραν και έδωσαν κάποιες απαντήσεις στους συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι διευθύντριες Οικονομικών Υπηρεσιών κα Πρίντζου, και Τεχνικών Υπηρεσιών κα Αναγνωσταρά. Οι οποίες όμως μπορούν να δώσουν απαντήσεις επί του συγκεκριμένου και όχι να χαράξουν πολιτική. Αυτό το κάνει η εκλεγμένη διοίκηση του Δήμου μέσω των αρμόδιων αντιδημάρχων.
Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» έγραφα ότι οι Αντιδήμαρχοι πρέπει να έρχονται προετοιμασμένοι στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα της αρμοδιότητάς τους. Απ’ ό,τι φάνηκε όμως δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και για να είμαστε όλοι αγαπημένοι, το ίδιο θα συνεχίσω να λέω προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους τους αρμοδίους.


Με την ευκαιρία
της παρουσίασης
του βιβλίου
του Τάσου Πασπάλα…

…να σας ενημερώσω ότι σε λίγο καιρό κι ένας άλλος φίλος και συνεργάτης του «Παλμού», θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο. Θα είναι ο δεύτερος τόμος της ιστορίας του Γαλατσίου από τον Νέστορα Χατζούδη.
Είναι στην κυριολεξία προ των πυλών του τυπογραφείου.
Κι ένας τρίτος συνεργάτης της εφημερίδας μας, η κα Μαίρη Γκιώνη – Λαρεντζάκη, απ’ ό,τι πληροφορήθηκα ετοιμάζεται να εκδόσει το δεύτερο βιβλίο της με τις συνεντεύξεις με ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων τις οποίες δημοσιεύουμε κάθε βδομάδα στον «Παλμό».
Κλείνοντας, ελπίζω ότι σε όλες τις παραπάνω προσπάθειες έχει κάποια συμβολή και ο «Παλμός», ο οποίος είναι εδώ κάθε εβδομάδα για να φιλοξενεί στις σελίδες του τις προτάσεις, τις ανησυχίες και τις αναζητήσεις των συνεργατών του κι όχι μόνο.


Καλοτάξιδο!

Την προηγούμενη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, έγινε στο «Καμίνι» η παρουσίαση του βιβλίου του φίλου Τάσου Πασπάλα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Νικώσα».
Αν και ήθελα πολύ να παρευρεθώ, λόγω κάποιων έκτακτων περιστατικών, δεν κατάφερα να είμαι παρών. Αυτά όμως, φίλε Τάσο, που θα έλεγα εκεί, στην παρουσίαση του βιβλίου (που απ’ό,τι πληροφορήθηκα πήγε πολύ καλά!) θα τα γράψω εδώ στην αγαπημένη σου στήλη, στον «Παλμογράφο».
Δεν θα αναφερθώ στο περιεχόμενο του βιβλίου γιατί ακόμα δεν έχω προλάβει να το διαβάσω. Έχω, όμως, τη βεβαιότητα και τη σιγουριά ότι είναι ένα πολύ καλό βιβλίο. Ένα μυθιστόρημα ευχάριστο και διαβαστερό. Το λέω αυτό, όχι λόγω φιλίας μου με τον συγγραφέα, αλλά γιατί είμαι από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που είδα τις μυθιστορηματικές του ανησυχίες, διαβάζοντας τα κείμενά του, τα οποία δημοσιεύουμε στον «Παλμό» εδώ και πέντε χρόνια.
Τότε ήταν που τον παρότρυνα να προχωρήσει στην έκδοση του βιβλίου. Έχει την ικανότητα η γραφή του να είναι απλή, κατανοητή και ευχάριστη.
Αν και είμαι σίγουρος για την επιτυχία του, θα ευχηθώ καλοτάξιδο και καλές πωλήσεις. Και να είσαι σίγουρος ότι στην παρουσίαση του επόμενου βιβλίου σου, φίλε Τάσο, ό,τι και να γίνει θα είμαι παρών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή