Μουσικό Ταξίδι στο Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης

“Το Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης «Απόστολος Μόσχος» σας προσκαλεί
σ’ ένα ταξίδι στους μουσικούς δρόμους και τρόπους…

Από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη Παρασκευή έως 22 Μαίου από τις 10.00 έως τις 11.00, τα παιδιά των Σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στους χώρους του Δημοτικού Ωδείου, ένα ειδικά σχεδιασμένο κι ευχάριστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μουσική.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να εξερευνήσουν τα παιδιά τη μουσική, να κατανοήσουν τη φύση και τη σημασία της και να την προσεγγίσουν σαν ένα ευχάριστο ταξίδι στη δημιουργική έκφραση και επικοινωνία.

«Ζωγραφίζοντας με τη Μουσική»
Απευθύνεται σε μαθητές Α΄ και Β΄ Δημοτικού.

Τα παιδιά μυούνται στον μαγικό κόσμο της μουσικής μέσα από την ακρόαση κλασικών μουσικών έργων, την αφήγηση παραμυθιών και την πρώτη τους γνωριμία με τα μουσικά όργανα. Παράλληλα, δημιουργούν εικόνες και αποτυπώνουν στο χαρτί τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις τους. Εμψυχώνουν οι δάσκαλοι μουσικής, Νατάσα Σεκλειζιώτη & Γιώργος Σπανόπουλος.

«Χτίζοντας τη Μουσική»
Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών (από Γ΄ τάξη ) και Γυμνασίων Σχολείων.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Στάθης Ουλκέρογλου, οι μαθητές-επισκέπτες και ο δάσκαλος του μπουζουκιού, κος Νίκος Καραχάλιος, θα συγκροτήσουν μέσα σε μία ώρα «ορχήστρα» και «χορωδία» και θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο τραγούδι μέσα από μια διαδικασία διαδραστική, ώστε οι μαθητές να βιώσουν τη Μουσική Πράξη μέσα από πραγματικές και όχι θεωρητικές συνθήκες.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε τμήματα μαθητών που δεν υπερβαίνουν τα 25 άτομα.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε κάθε Τρίτη και Παρασκευή (8:30 – 9:30) ή Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη ( 12.30-13.30) στο τηλέφωνο 210 9967551.

——————————————————————————————————

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Απόστολος Μόσχος»
Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Θ. Λουκίδου, 2ος όροφος, 210 9967551
odeio@politismos-ilioupoli.gr”

Πήγαινε στην κορυφή