Ταξιδεύουμε στην ιστορία του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου ανοίγει τις πόρτες του τις Κυριακές 17, 24 Νοεμβρίου 2019 και μας καλεί να ανακαλύψουμε ένα σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, στην καρδιά της πόλης! Μας περιμένει για να μας ταξιδέψει στο χρόνο μέσα από τις «Αφηγήσεις από έναν… Γκαζιέρη», ένα ειδικά σχεδιασμένο θεατρικό δρώμενο που στόχο έχει να μας φέρει πιο κοντά στη ζωή των ανθρώπων του εργοστασίου, καθώς και μέσα από μία ξεχωριστή ξενάγηση με ελεύθερη είσοδο στο χώρο του Μουσείου!

Τι είναι ο… φανοκόρος; Ήταν εύκολη η δουλειά στους φούρνους; Πώς δουλεύει μία σέσουλα; Το καυσαέριο θεραπεύει τα βρογχικά; Τις Κυριακές του Νοεμβρίου, ένας… γκαζιέρης περιμένει τους επισκέπτες μέσα στην καρδιά του εργοστασίου, στο κτίριο των Παλαιών Φούρνων! Μέσα από την αμεσότητα και τη ζωντάνια του θεάτρου, τις Κυριακές 17 και 24 Νοεμβρίου, θα τους βοηθήσει να προσεγγίσουν τη ζωή που υπήρχε στο βιομηχανικό μουσείο και να γίνουν κομμάτι της ιστορίας!
Ο Αναστάσιος Χριστοφιλόπουλος, ηθοποιός και ερμηνευτής, υπό την επιμέλεια του Χρήστου Χριστόπουλου από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι», μεταμορφώνεται σε εργάτη και μας παρουσιάζει, μέσα από τις δικές του εμπειρίες, την ιστορία, τις συνθήκες εργασίας, τα μηχανήματα και τα εργαλεία του 19ου αιώνα, τις σχέσεις των εργαζομένων με τους εργοδότες, τη χρήση και την αξία του φωταερίου για την πρωτεύουσα και τους κατοίκους της, τη δουλειά των εργατών στο δίκτυο διανομής και όχι μόνο… Ενώ το κείμενο που παρουσιάζεται περιλαμβάνει αποσπάσματα του βραβευμένου μονόλογου «Στην αλλαγή του χρόνου» από την συγγραφέα Αδαμαντία Ξηρίδου.
Ταυτόχρονα, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, μπορείτε να μάθετε για την ιστορία του Μουσείου μέσα από μία μοναδική ξενάγηση που θα σας συνεπάρει! Μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου, ακολουθούμε τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, ερχόμαστε σε επαφή με τις μυρωδιές, ακούμε τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από τα κορνούτα, αγγίζουμε τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και γέμιζαν με ενέργεια και φως την πόλη…
– «Αφηγήσεις από έναν… Γκαζιέρη»
Πότε: Κυριακή 17, 24 Νοεμβρίου 2019, Ώρες διεξαγωγής: 12.00-13.30
Πού: Παλαιοί Φούρνοι
Κόστος: Η τιμή εισόδου στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (1 ευρώ)
Η διάρκεια του δρώμενου θα είναι για 30 λεπτά και θα επαναλαμβάνεται 3 φορές.
Για περισσότερες πληροφορίες: 213 0109325
– Κυριακάτικη ξενάγηση
Πότε: 24 Νοεμβρίου 2019, Ώρες: 11.00
Πού: Κεντρική καμινάδα δίπλα στο καφέ
Για οικογένειες και παιδιά άνω των 7 ετών
Ελεύθερη Είσοδος – Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση
– Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων :Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.213 0109300, 213 0109325

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή