Το Γαλάτσι εκπονεί “Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας”

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Το Γαλάτσι εκπονεί “Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας”

Ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με την εταιρία «Διαδικασία ΑΕ» εκπονεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Οι βασικοί στόχοι του ΣΒΑΚ περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό πολιτικών για τη βιώσιμη κινητικότητα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος με περιορισμό της ρύπανσης και του θορύβου και τη βελτίωση της μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, στοχεύει στην ενίσχυση του περπατήματος και του ποδηλάτου καθώς και στην οδική ασφάλεια.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Γαλατσίου διοργανώνει εκδήλωση σήμερα στις 10 το πρωί, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προϋπόθεση για να επιτύχουν οι παραπάνω στόχοι είναι η συμμετοχή των πολιτών, του καθένα ξεχωριστά, στις διαδικασίες σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων για το αύριο του Γαλατσίου, με αλλαγές στην πολεοδομική και κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης.
Η εκδήλωση έχει ως αντικείμενο την ενημέρωση των δημοτών, τη συγκέντρωση των απόψεών τους και τη συζήτηση επί ενός συμφώνου συνεργασίας των φορέων που εκπροσωπείτε στα παραπάνω θέματα με τον Δήμο. Στο τέλος της θα καταγραφούν τα προβλήματα και τα θέματα προς διερεύνηση τα οποία θα προταθούν από τους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή