Πανηγυρική εκλογή Γ. Μαρκόπουλου στην ΠΕΔΑ του Β. Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Πανηγυρική εκλογή Γ. Μαρκόπουλου στην ΠΕΔΑ του Β. Γιαννακόπουλου

Τελικά δεν πήγε χαμένη η σχεδόν τετράμηνη περιοδεία του Γιώργου Μαρκόπουλου στους δήμους της Αττικής. Στις εκλογές για την ανάδειξη του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, έλαβε τις περισσότερες ψήφους και θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης για τα επόμενα 4 χρόνια.

Όταν λέω περιόδευσε τους δήμους της Αττικής, κυριολεκτώ. Δεν υπήρχε Δήμαρχος που να μην τον επισκεφτεί στην έδρα του δήμου του. Ακόμα και στους πιο μακρινούς στην Αθήνα δήμους (Αγκίστρι, Κύθηρα, Τροιζηνία) έδωσε το παρών και συζήτησε με τους Δημάρχους εκλέκτορες της ΠΕΔΑ.
Η τακτική του αυτή έφερε το επιθυμητό για εκείνον αλλά και την πόλη μας αποτέλεσμα. Και λέω και για την πόλη μας διότι πράγματι είναι θετικό ο Δήμαρχος Γαλατσίου να είναι Πρόεδρος όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής. Εκτός από τιμητικό, εκτιμώ ότι κάτι καλό θα προκύψει και για το Γαλάτσι.
Στις εκλογές της ΠΕΔΑ συμμετείχαν οκτώ (8) ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» στο οποίο συμμετείχαν οι Δήμαρχοι προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία, σε σύνολο 293 ψηφισάντων, έλαβε 149 ψήφους και 13 έδρες. Ο Γιώργος Μαρκόπουλος πήρε 100 σταυρούς και ήρθε πρώτος με δεύτερο τον έτερο διεκδικητή της προεδρίας, τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος πήρε 69 σταυρούς. Είχε προηγηθεί συμφωνία μεταξύ των δύο διεκδικητών, ότι όποιος πάρει τους περισσότερους σταυρούς, αυτός θα είναι και ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔΑ.
Θεωρώ την εκλογή του Γιώργου Μαρκόπουλου μεγάλη προσωπική του επιτυχία γιατί ήταν μόνος του απέναντι στο σύνολο σχεδόν των Υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι μαζί με κάποια εφοπλιστικά τζάκια στήριζαν τον Δήμαρχο Βάρης -Βούλας – Βουλιαγμένης.
Δεύτερος με 50 ψήφους και 4 έδρες ήρθε ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγ. Ιωάννη Ρέντη – Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης.
Τρίτος ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Άκης Κατωπόδης, Δήμαρχος Βύρωνα, με 31 ψήφους και 3 έδρες.
Τέταρτος ο Σταύρος Τζουλάκης, Δήμαρχος Ν. Σμύρνης, υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ με 30 ψήφους και 3 έδρες.
Και πέμπτη ήρθε η Λαϊκή Συσπείρωση με 19 ψήφους και 2 έδρες.
Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Υ.Γ. Την προηγούμενη Παρασκευή έγραφα ότι το ΚΙΝΑΛ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις πηγαίνει καλά, εκτός από τις βουλευτικές. Μια ακόμη απόδειξη οι εκλογές στην ΠΕΔΑ όπου πήρε τρεις έδρες στο Δ.Σ. όσες και ο ΣΥΡΙΖΑ.


 

Λάθος ημέρα

επέλεξε ο Σύλλογος Πελοποννησίων Γαλατσίου για να επισκεφθεί τα Βασιλικά Ανάκτορα στο Τατόι. Μεθαύριο, την Κυριακή, που θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή τους έχουμε 17 Νοέμβρη.
Το προεδρείο όφειλε να γνωρίζει ότι την Κυριακή είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου και, αν μη τι άλλο, οφείλεται λίγος σεβασμός για αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.


Είχε απόλυτο δίκιο…

… η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία πριν λίγες μέρες είχε πει ότι «η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο θα είναι αρτιμελής».
Κι έτσι είναι. Όπως έδειξαν οι τηλεοπτικές εικόνες κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (ζωή νά’χουν οι άνθρωποι) δεν παρουσιάστηκε με σωματικές απώλειες. Πράγματι ήταν όλοι τους αρτιμελείς!


Καλό είναι
οι αντιδήμαρχοι
Γαλατσίου

όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο
συζητούνται θέματα
της αρμοδιότητάς τους, να είναι
πλήρως ενημερωμένοι για
να έχουν τη δυνατότητα
να απαντούν οι ίδιοι και
όχι οι προηγούμενοι
από αυτούς αντιδήμαρχοι
στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.
Την επόμενη φορά που θα
επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό,
θα υπάρξουν ονόματα
και φωτογραφίες.


Στην τελευταία
συνεδρίαση

του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, με αφορμή το Ψήφισμα για το Παλαί το οποίο συνέταξε η Επιτροπή Διαβούλευσης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου είπε:
«Οι συζητήσεις με τους αρμόδιους της ΕΤΑΔ για τη νέα παραχώρηση του Παλαί βρίσκονται σε καλό δρόμο. Και πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα έχω καλά νέα. Εμείς ζητάμε την επ’αόριστον παραχώρηση όλης της εγκατάστασης.»
Μακάρι να μας παραχωρηθεί αλλά ας έχουμε και το νου μας.


Είχε απόλυτο δίκιο…

… η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία πριν λίγες μέρες είχε πει ότι «η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο θα είναι αρτιμελής».
Κι έτσι είναι. Όπως έδειξαν οι τηλεοπτικές εικόνες κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (ζωή νά’χουν οι άνθρωποι) δεν παρουσιάστηκε με σωματικές απώλειες. Πράγματι ήταν όλοι τους αρτιμελείς!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή