Ο Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. του Δήμου Ασπροπύργου συνεχίζει τις ενημερωτικές ημερίδες

“Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο, την 3η Τετάρτη του Νοεμβρίου, και σε συνέχεια των δράσεων και εκδηλώσεων που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός Άθλησης & Φροντίδας Νεολαίας & 3ης Ηλικίας του Δήμου Ασπροπύργου, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. κ. Ιωάννης Κατσαρός ενημερώνει ότι, τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν τρεις νέες ενημερωτικές ομιλίες που θα φιλοξενηθούν στους χώρους των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου.
Οι επιστημονικές ομιλίες με θέμα: «Ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας στη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)», θα γίνουν από τους φυσικοθεραπευτές με τη συμμετοχή και του επιστημονικού προσωπικού που απασχολείται στις δομές Υγείας του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η.

Αναλυτικότερα, οι τρεις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
– Δευτέρα18 Νοεμβρίου, Α’ ΚΑΠΗ (10:00π.μ.)
– Τετάρτη 20Νοεμβρίου, Γ’ ΚΑΠΗ (10:00π.μ.)
– Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, Β’ ΚΑΠΗ (10:00π.μ.)
Στόχος των ημερίδων είναι η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και θεραπεία της Χ.Α.Π., αλλά και ο καθοριστικός ρόλος της φυσικοθεραπείας και της σωματικής άσκησης στην αντιμετώπιση της νόσου, μη λησμονώντας ότι η κύρια αιτία πρόκλησης Χ.Α.Π. παραμένει το κάπνισμα (ενεργητική ή παθητικό).
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Χ.Α.Π. αποτελεί διεθνώς, την πέμπτη αιτία θανάτου και όπως εκτιμάται, έως το 2030 θα κατατάσσεται ως η τρίτη αιτία θανάτου και η πέμπτη αιτία αναπηρίας παγκοσμίως. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν από τη Χ.Α.Π. περίπου 600.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι περισσότεροι από τους μισούς αγνοούν ότι νοσούν”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή