Κρίτων Αρσένης: Στις καλένδες και μετά την ιδιωτικοποίηση η υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης

“Την επιβλαβή αναβολή της υπογειοποίησης των γραμμών υψηλής τάσης σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Αιγάλεω και τις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Αθήνας κατήγγειλε στην ολομέλεια της Βουλής, με επίκαιρη ερώτησή του ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.”

Ακολουθεί η σχετική δήλωση του Κρίτωνα Αρσένη:

«Η πολιτεία υποσχέθηκε, εδώ και πάνω από 15 χρόνια, ότι θα υπογειοποιήσει τις γραμμές υψηλής τάσης σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Αιγάλεω και τις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Αθήνας, αφού ολοκληρώσει την κατασκευή ενός κέντρου υψηλής τάσης στον Ελαιώνα. Η κυβέρνηση μας δίνει τώρα ως ορίζοντα υλοποίησης το 2027. Πρόκειται για ένα έργο που θα πρέπει υλοποιήσει ο ΑΔΜΗΕ.

Όμως η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα πουλήσει τον ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτες. Από την εμπειρία μας, ξέρουμε ότι ένας ιδιωτικοποιημένος ΑΔΜΗΕ δεν θα προχωρήσει στις απαραίτητες δημόσιες επενδύσεις ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του δικτύου και ότι το έργο θα αναβληθεί επ’ αόριστο.

Εντωμεταξύ, η δημόσια υγεία των πολιτών της Δυτικής Αθήνας απειλείται. Οι πυλώνες αυτοί, που βρίσκονται πάνω από τα σπίτια των κατοίκων και στα προαύλια των σχολείων, έχουν επιστημονικά συνδεθεί με την πρόκληση παιδικής λευχαιμίας και άλλες σοβαρότατες παθήσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με την απαραίτητη υπογειοποίηση, με ή χωρίς της κατασκευή του κέντρου υψηλής τάσης στον Ελαιώνα, που προκαλεί κατά την ίδια την καθυστέρηση. Να υπογειοποιήσει τις γραμμές υψηλής τάσης άμεσα και να μην καθιστά τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας θύματα της αναβλητικότητάς της».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή