Δήμος Αθηναίων: Δράσεις καθαριότητας και αποκατάστασης στην Πλατεία Γερμανού Χριστιανουπόλεως στον Νέο Κόσμο

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Δήμος Αθηναίων: Δράσεις καθαριότητας και αποκατάστασης στην Πλατεία Γερμανού Χριστιανουπόλεως στον Νέο Κόσμο

Δελτιο τυπου Δήμου Αθηναίων :

“Σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι συντονισμένες δράσεις των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης με στόχο να αλλάξουν την εικόνα περιοχών που αποτελούν σημεία αναφοράς για τους δημότες και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Το πρωί, συνεργεία των διευθύνσεων καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτρολογικού με μια συνδυασμένη παρέμβαση καθάρισαν, φρόντισαν και περιποιήθηκαν την πλατεία Γερμανού Χριστιανουπόλεως στον Νέο Κόσμο ώστε να την παραδώσουν πιο όμορφη και πιο φιλική στους κατοίκους της περιοχής.

Κλαδευτήκαν τα δέντρα της πλατείας, καλλωπίστηκε η χαμηλή βλάστηση και κουρεύτηκε το γρασίδι ενώ παράλληλα φυτεύτηκαν νέα δέντρα και χαμηλά φυτά για να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο το πράσινο της πλατείας. Επισκευάστηκαν όλα τα παγκάκια ενώ αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού προκειμένου η πλατεία να φωτιστεί και να γίνει πιο ασφαλής κατά τις νυχτερινές ώρες. Μάλιστα οι κολώνες καθαρίστηκαν από αυτοκόλλητα και βάφτηκαν έτσι ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη η εικόνα της περιοχής.

Τα ειδικά συνεργεία της διεύθυνσης καθαριότητας έβαψαν και επιδιόρθωσαν ζημιές σε μικρούς και μεγάλους κάδους που υπάρχουν στην πλατεία ενώ τοποθέτησαν επιπλέον καλαθάκια. Τέλος οι άνθρωποι του οδοκαθαρισμού καθάρισαν κι έπλυναν τον χώρο της πλατείας για να αποδοθεί και αυτή στους πολίτες καθαρή και πλήρως αποκατεστημένη.

Οι δράσεις αυτές αποτελούν πλέον μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων που περιλαμβάνει εκτός από την καθημερινή φροντίδα στις γειτονιές και μια σειρά από συντονισμένες εργασίες νευραλγικών υπηρεσιών (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός, τεχνικά έργα) έτσι ώστε οι παρεμβάσεις όχι μόνο να γίνονται αλλά και να συντηρούνται. Κάτι που δικαιούνται οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Αθήνας.

«Κάθε μέρα, μία άλλη πλατεία, ακόμη ένας ελεύθερος χώρος, καθαρίζεται, ζωντανεύει το πράσινό του και γίνεται αξιοπρεπής. Στην πλατεία Γερμανού Χριστιανουπόλεως, στο Νέο Κόσμο, ακολουθούμε την καθημερινότητα του πολιτισμού και τον πολιτισμό της καθημερινότητας» έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή