Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων»

Στην απονομή βραβείων του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων» στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Τα παιδιά μέσα από τις δημιουργίες τους στέλνουν ένα αισιόδοξο, ενθαρρυντικό μήνυμα ελπίδας πως μπορούμε να στηριζόμαστε και να περιμένουμε πολλά από τη νέα γενιά. Θα είμαστε συμπαραστάτες τους»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, παραβρέθηκε στην τελετή απονομής των βραβείων του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην Τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, ο κ. Πατούλης βράβευσε το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, το βραβείο του οποίου παρέλαβε εκπρόσωπός του.
Παραβρέθηκαν η υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στον τομέα Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, η Πρόεδρος του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού Ε. Κανταρτζή, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια, με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοϊστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις, μέσα από τις οποίες αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους και εκφράζοντας την αγάπη τους για το σχολείο και τους δασκάλους τους.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι μεγάλη η χαρά να βρίσκομαι σήμερα σε αυτή την τελετή όπου μας δίνεται η ευκαιρία να βραβεύσουμε εξαιρετικές δημιουργίες παιδιών από σχολεία της χώρας αλλά και της ομογένειας, όπου η καρδιά της Ελλάδας χτυπά ακόμα πιο δυνατά.
Τα παιδιά μέσα από τα έργα τους εκφράζουν με δημιουργικό και ταυτόχρονα πολύ συγκινητικό τρόπο την αγάπη για το σχολείο και την ιστορία του, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς πού έχουν την ευθύνη για τη μεταλαμπάδευση της γνώσης, μέσα από μία ιδιαίτερα γόνιμη διαδικασία. Τα παιδιά αυτά στέλνουν ένα αισιόδοξο, ενθαρρυντικό μήνυμα ελπίδας πως μπορούμε να στηριζόμαστε και να περιμένουμε πολλά από τη νέα γενιά. Θα είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίζουμε σε κάθε βήμα της δημιουργικής τους πορείας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή