«Οδηγώ & κυκλοφορώ με ασφάλεια στους δρόμους»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Οδηγώ & κυκλοφορώ με ασφάλεια στους δρόμους»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ «ΚΑΜΙΝΙ», ΣΤΙΣ 27/11
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οδηγούς – πεζούς και συνοδούς μεγαλύτερης ηλικίας με θέμα «Οδηγώ και κυκλοφορώ με ασφάλεια στους δρόμους», την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι».

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και ασκήσεις σε προσομοιωτή.
H οδική συμπεριφορά και ιδιαίτερα η οδήγηση θέτουν τις δικές τους σημαντικές απαιτήσεις. Με την ηλικία μια σειρά από ανθρώπινες λειτουργίες φθίνουν, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ικανότητά μας για συγκέντρωση, τα αντανακλαστικά μας να είναι πιο αργά και οι αισθήσεις μας λιγότερο αποτελεσματικές.
Για τους λόγους αυτούς:
• Είμαστε πάντα σε εγρήγορση, προσπαθώντας να αντιληφθούμε με σύμμαχο την αυξημένη εμπειρία μας μια επικίνδυνη κατάσταση, ακόμη και πριν αρχίσει να εξελίσσεται.
• Αποφεύγουμε συζητήσεις, ακρόαση ραδιόφωνου, χρήση κινητού , μιας και μας αποσπούν εύκολα την προσοχή από την οδήγηση.
• Επιλέγουμε θέση οδήγησης με όρθια την πλάτη μας και ελαφρώς λυγισμένα γόνατα και αγκώνες, ώστε οι κινήσεις μας στο τιμόνι και τα πεντάλ να είναι πιο άμεσες και ακριβείς.
• Όταν ακολουθούμε ένα όχημα σε ευνοϊκές συνθήκες κυκλοφορίας, αφήνουμε απόσταση μεγαλύτερη των δύο δευτερολέπτων. Όταν το όχημα εμπρός περάσει ένα χαρακτηριστικό σημείο, π.χ. ένα στύλο ηλεκτροφωτισμού, ξεκινάμε να μετράμε 1001, 1002 και μετά περνούμε από το ίδιο σημείο.
• Φροντίζουμε να έχουμε εξοικειωθεί πλήρως με τα χειριστήρια του αυτοκινήτου μας και όλες τις λειτουργίες του.
Σημειώστε τα παραπάνω και ετοιμαστείτε να μάθετε για πολλά περισσότερα την Τετάρτη 27 του μήνα, στις 11 το πρωί, στο «Καμίνι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή