Εκλογή νέου αρχηγού, Γράφει ο Β.Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Εκλογή νέου αρχηγού, Γράφει ο Β.Γιαννακόπουλος

Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, η Τοπική Οργάνωση ΚΙΝΑΛ Γαλατσίου θα πραγματοποιήσει Ολομέλεια στο «Καμίνι» με θέμα την εγγραφή νέων μελών και συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Πανταζής, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στο Βόρειο Τομέα.

Δεν γνωρίζω πόσα θα είναι τα νέα μέλη που θα τρέξουν να γραφτούν αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει γιατί όπως πάνε τα πράγματα το ΚΙΝΑΛ θα καταντήσει κόμμα – σφραγίδα, όπως παλιά η ΕΔΗΚ του Γιάννη Ζίγδη.
Δεν γίνεται, ρε σύντροφοι, να έρχεται δεύτερο το κόμμα με 15% στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα της χώρας, να πηγαίνει καλά στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και σε όλες σχεδόν τις εκλογές των συνδικαλιστικών οργανώσεων και να παραμένει καθηλωμένο κάτω από το 8%. Κάτι φταίει.
Και βέβαια ο σοφός λαός μας λέει ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Την πρώτη ευθύνη την έχει η κεφαλή του κόμματος, που είναι η πρόεδρος κα Φώφη Γεννηματά. Η οποία αν θέλει να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά της και την υστεροφημία της, πρέπει να παραιτηθεί και το κόμμα να προχωρήσει στην εκλογή νέου αρχηγού. Ό,τι είχε να προσφέρει η κα Γεννηματά, το προσέφερε. Της αξίζουν χίλια μπράβο για τις προσπάθειες που έκανε να παραμείνει ο χώρος ενωμένος αλλά …μέχρι εδώ!
Στις λανθασμένες αποφάσεις των ανεκδιήγητων Θεοδωράκη και Θεοχαρόπουλου που αποχώρησαν, θα πρέπει να προστεθούν και τα δικά της λάθη για τον διορισμό και όχι εκλογή οργάνων στο νέο φορέα και για την αποπομπή στην ουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου, τον οποίο έδιωξε για να υποδεχτεί τους χιλιάδες ψηφοφόρους που είχαν μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούσαν τον Βαγγέλη δεξιό. Η πόρτα ήταν ανοιχτή αλλά αυτοί δυστυχώς, κα Φώφη μου, δεν φάνηκαν ακόμη. Και μην κοροϊδεύομαστε: όσο ακόμα παραμένεις πρόεδρος του κόμματος, τα ποσοστά του όλο και θα μειώνονται, όπως για παράδειγμα στην τελευταία δημοσκόπηση και τότε θα βγει αληθινή η προφητεία του Βαγγέλη Βενιζέλου ότι το ΚΙΝΑΛ θα γίνει το ΚΚΕ του κέντρου.
Γι’αυτό αν ενδιαφέρεστε όλοι οι προύχοντες για το καλό του κόμματος και της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, να ξεκινήσετε τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού και νέων οργάνων πριν καταλήξει το κόμμα η ΕΔΗΚ του 2019.


Σόμπες για τους καπνιστές

Λαϊκισμός; Πολιτικαντισμός; Ηλιθιότις; Όλοι οι χαρακτηρισμοί ταιριάζουν στη δήλωση του κ. Βασίλη Κικίλια, υπουργού Υγείας παρακαλώ, ότι θα χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσες (εστιατόρια και cafe) για να αγοράσουν σόμπες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν στους υπαίθριους χώρους των καταστημάτων τους για να μην κρυώνουν οι θεριακλήδες καπνιστές πελάτες τους.
Στο προηγούμενο φύλλο έγραφα ότι οι Τούρκοι, τους οποίους κάποιοι εδώ τους θεωρούν πολύ καθυστερημένους, έχουν εφαρμόσει εδώ και πολλά χρόνια τον αντικαπνιστικό νόμο χωρίς εκπτώσεις. Εμείς εδώ, από την πρώτη μέρα ισχύς του αρχίσαμε τα «ναι μεν αλλά» και τα χαϊδέματα στους υπόχρεους εφαρμογής του νόμου. Προφανώς κάποιος σύμβουλος του Υπουργού του είπε ότι πρέπει να κάνει κάτι γιατί θα χάσει πολλές ψήφους από την οριζόντια εφαρμογή του μέτρου. Κι αυτός βρήκε την εύκολη λύση να επιβαρύνει τον κρατικό προύπολογισμό με αχρείαστες δαπάνες.
Αλλά αν γίνει αυτό, τότε να είναι σίγουρος ο κ. Υπουργός ότι θα τον μαυρίσουν όλοι.


“Για πάνω από δέκα μέρες συζητούσαμε για τον Τζόκερ.

Τώρα βρήκαμε νέο θέμα συζήτησης: τα χοιρινά σουβλάκια…”


Κρατάει καθυστέρηση
Δεν γνωρίζω τί θα γίνει αύριο Πέμπτη (σ.σ. οι γραμμές αυτές γράφονται Τετάρτη βράδυ) στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τον Παπαγγελόπουλο και ποιά θα είναι η συμπεριφορά των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα περισσότερο θέλει να κάνει καθυστέρηση παρά να βοηθήσει για να λάμψει η αλήθεια.

Γιατί αν ήθελε πραγματικά να μάθουμε όλοι τί έχει γίνει και ποιά ειναι η αλήθεια, δεν θα επέμενε στη μη αντικατάσταση των δύο βουλευτών του από την Επιτροπή. Κάλλιστα την δουλειά των δύο θα μπορέσουν να την κάνουν άλλοι άξιοι συνάδελφοί τους από την Κ.Ο. του κόμματος.
Η επιμονή της ηγεσίας και του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της μη εξαίρεσης των δύο από την Επιτροπή καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ ουρά του Πολάκη και κόμμα όχι της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας που θέλει να γίνει αλλά καθαρά ριζοσπαστικό και ακτιβιστικό. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η προσπάθεια για εγγραφή νέων μελών δεν προχωρά καθόλου ικανοποιητικά.
Το θέμα πάντως είναι είτε με Πολάκη είτε χωρίς Πολάκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει. Τι έχει να πει για παράδειγμα ο Φρουζής, ο οποίος παραμένει στον προθάλαμο της Επιτροπής για να καταθέσει εδώ και 15 μέρες.

Πήγαινε στην κορυφή