Παύλος Χρηστίδης: Ο κόσμος έχει την αγωνία να απαντηθεί το τι συμβαίνει στην υπόθεση Novartis και τη φαρμακευτική δαπάνη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύλος Χρηστίδης: Ο κόσμος έχει την αγωνία να απαντηθεί το τι συμβαίνει στην υπόθεση Novartis και τη φαρμακευτική δαπάνη.

Συνέντευξη
Παύλου Χρηστίδη
Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής
στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα»
με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου

Για την προανακριτική της Novartis:

Ο κόσμος έχει την αγωνία να απαντηθεί το τι συμβαίνει στην υπόθεση Novartis και τη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία στην εξεταστική για την υγεία να φέρει στην επιφάνεια τον κ. Φρουζή και μια σειρά ακόμη ανθρώπων οι οποίοι θα μαρτυρούσαν στην επιτροπή αυτή όσα γνώριζαν. Δεν έγινε αυτό. Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνεται από αυτό. Δεν ξέρω αν ήθελε να κρύψει ή να μην κρύψει κάτι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι κάτι το οποίο κρατάμε.

Δεύτερον, στα ζητήματα τα οποία αφορούν την προανακριτική επιτροπή, εμείς θεωρούμε ότι ο κ. Πολάκης, τον οποίο έχει ακούσει όλη η Ελλάδα να λέει ότι ήξερε ποιοι είναι οι μάρτυρες, και ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε στον Άρειο Πάγο, είναι μεροληπτικοί στην υπόθεση. Κι όπως ξέρει πάρα πολύ καλά ο κάθε Έλληνας που έχει πάει σε αίθουσα δικαστηρίου, δεν μπορεί να είναι ένας και ανακρινόμενος και ανακριτής. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ζητήσει την εξαίρεση.

Εγώ σέβομαι το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα δεν έχει βάλει στο τραπέζι, το θέμα λέγοντας ότι «εγώ πολιτικά δεν το βάζω». Αν ο κ. Τσοβόλας ως συνήγορος και προφανώς ως ένας άνθρωπος ο οποίος λειτουργεί με συγκεκριμένο ρόλο έρχεται για να τρενάρει τη διαδικασία, η στάση την οποία θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης και ο κ. Τζανακόπουλος θα δείξει εάν ενδιαφέρονται να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση ή αν απλά θέλουν να μπαχαλοποιηθεί μια διαδικασία η οποία δεν θα καταλήξει ποτέ.

Για τις μολότοφ:

Η συζήτηση έχει ένα ενδιαφέρον και νομική ουσία, στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε χρήση όπλου. Το ποιος έχει κατοχή και κάνει χρήση ή ποιος μπορεί να παίρνει στην τσάντα του μολότοφ και να τη δίνει σε ένα 15χρονο παιδί και να του λέει «ρίξτη», είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κρίνει η Δικαιοσύνη.

Ο καθένας κρίνεται για τη στάση που κρατάει στη συζήτηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς ευθύνεται για μια σειρά αλλαγών στην προηγούμενη περίοδο, που οδήγησε σε εγκλήματα τα οποία έγιναν από ανθρώπους οι οποίοι αποφυλακίστηκαν. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει. Το κρίσιμο όμως είναι ότι μαζί με αυτό το οποίο εξέφρασε η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο ζήσαμε στο αντιμνημόνιο, βλέπουμε και από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν στάσεις, συμπεριφορές και ρητορική, που κρύβει ακροδεξιές αντιλήψεις.

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό:

Έχει καταθέσει συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά: γρηγορότερες απονομές ασύλου, αποσυμφόρηση των νησιών, αλλαγή κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Η είδηση που προκύπτει, αλλά δεν μας κάνει εντύπωση, είναι το γεγονός ότι η Ευρώπη, για ακόμα μία φορά, είναι κατώτερη των περιστάσεων. Αγνοούνται αυτήν τη στιγμή 1.200 προσφυγόπουλα, ασυνόδευτα, και η Ευρώπη κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Πήγαινε στην κορυφή