Το Γαλάτσι τίμησε την 28η Οκτωβρίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Το Γαλάτσι τίμησε την 28η Οκτωβρίου

Με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Παλαιό Τέρμα, κατάθεση στεφάνων και φυσικά την καθιερωμένη παρέλαση, τίμησε ανήμερα της εθνικής μας επετείου ο Δήμος Γαλατσίου την 28η Οκτωβρίου.

Σύσσωμη η δημοτική αρχή της πόλης, εκπρόσωποι Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων, μέλη Αντιστασιακών Οργανώσεων και απλοί πολίτες παρευρέθηκαν στην επίσημη δοξολογία στις 11 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. της Αγίας Γλυκερίας, όπου ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την κα Κουτσή Ευγενία, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου κατατέθηκαν στεφάνια και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών της πατρίδας μας, παρουσία των σημαιοφόρων των σχολείων της περιοχής μας.


Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση όπου χειροκροτήθηκαν οι ανάπηροι του Ελληνοαλβανικού Πολέμου, οι αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης, μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων που παρήλασαν με παραδοσιακές φορεσιές και ενδυμασίες, οι Πρόσκοποι και φυσικά οι μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Γαλατσίου.
Μία μέρα πριν, στο πλαίσιο πάντα των εκδηλώσεων για την εθνική μας επέτειο, είχε τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους του Αυχένα από τους Δήμους Γαλατσίου και Φιλοθέης – Ψυχικού, στην μνήμη των Ελλήνων εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στις 29-09-1944: Αλατσεράκη Γεώργιου, ετών 24, Ασβεστά Νικόλαου, ετών 16, Γραμμάτικα Ηλία, ετών 24, Ζεμπεκέ Νικόλαου, Μπρούνη Πέτρου, Νικηφόρου Ιωάννη, Τουρλού ή Τούρλου Δημήτριου, Τσομπανίδη Γεώργιου, ετών 49, Χρυσόγελου Δημητρίου, ετών 20, και Αβούρη Γεωργίου.
Με ένα λιτό μήνυμα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, έδωσε το δικό του στίγμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:
«Η εθνική επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Γιορτάζουμε και τιμούμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, την Επέτειο του ΟΧΙ απέναντι στο φασισμό και την υποδούλωση του Έθνους μας. Μα οι επέτειοι, δεν έχουν καμιά σημασία να γιορτάζονται, αν τα μηνύματά τους δεν παίρνουν την αξία που τους αρμόζει. Με αυτές τις σκέψεις, με συναισθήματα υπερηφάνειας για το χθες αλλά και με αισιοδοξία για το σήμερα, ας τιμήσουμε και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανανεώνοντας την υπόσχεσή μας να παραμένουμε πάντα πιστοί στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή