ΗΛΙΑΣ ΜΙΜΗΓΙΑΝΝΗΣ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το Παλαί Γαλατσίου»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΜΙΜΗΓΙΑΝΝΗΣ:   «Να γίνει δημοψήφισμα  για το Παλαί Γαλατσίου»

Την προηγούμενη Κυριακή 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Δημαρχείου, συγκέντρωση – συζήτηση για το Ολυμπιακό Παλαί με εισηγητή τον Ηλία Μιμηγιάννη, ο οποίος ήταν και ο διοργανωτής της συζήτησης.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι:
«Η Δημοτική Αρχή απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα που λέγεται Παλαί για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν απροσδιόριστα πελαγωμένη. Ξαφνικά ντύνεται τον επαναστατικό μανδύα και έσυρε στο Παλαί, δημοτικές παρατάξεις και τοπικά κινήματα και φυσικά την τοπική κοινωνία με βασικό στόχο την συγκρότηση τοπικού κινήματος αντίδρασης απέναντι στο ΤΑΙΠΕΔ. Πριν όμως αλέκτωρ φωνήσαι, αμέσως μετά την από πάνω εκδήλωση, αφήνοντας άναυδες τόσο τις διάφορες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, όσο και γενικότερα την τοπική κοινωνία, αποδέχτηκε αμαχητί να δοθεί η κυριότητα του χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ και υπέγραψε με την Διαχειριστική Εταιρεία ΕΤΑΔ, σύμβαση μίσθωσης για την χρήση λίγων τετραγωνικών μέτρων του Παλαί για αθλητισμό μέχρι τις αρχές του 2020.
»Για να καταλάβετε την έκταση της υπόδουλης πολιτικής του Παλαί, αναφέρω:
– Για σύγκριση, ότι τα ίδια σχεδόν τετραγωνικά μέτρα παραχωρούνται επί δημαρχίας Θεόδωρου Τούντα και μάλιστα κατά πλήρη κυριότητα και χρήση και δεν έγινε αποδεκτό γιατί διεκδικούσε ολόκληρο το ακίνητο, όπως δικαιούμασταν.
– Για να συνειδητοποιηθεί περισσότερο η έκταση αυτή, στον Α2 όρο της πιο πάνω σύμβασης μίσθωσης τονίζεται ότι η παραχώρηση χρήσης θα ενεργοποιείται κατά τα διαστήματα που επιτρέπει τη χρήση η ΕΤΑΔ με απλή έγγραφη επιστολή προς τον Δήμο και
– Για να το «χωνέψει» αυτό καλύτερα ο Δήμος, η ΕΤΑΔ πρόσφατα ενοικίασε το χώρο σε ιδιωτική εταιρία παραστάσεων από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020, χωρίς να ερωτηθεί ο Δήμος «ούτε για τα μάτια του κόσμου», που λέει ο λαός.
»Κι ενώ έτσι είναι η πραγματική κατάσταση, προσπάθησε με πολιτικάντικο τρόπο να την παραμορφώσει και ως ένα βαθμό το πέτυχε προεκλογικά και κατόρθωσε:
– να βαφτίσει την πλήρη αποτυχία σε επιτυχία,
– να διαλαλεί ότι πήραμε το Παλαί ενώ το παραδώσαμε,
– να ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα έχει λυθεί ενώ με τη δική του αλλοπρόσαλλη δημοτική πολιτική, το μέλλον του Παλαί είναι αβέβαιο παρά ποτέ.
»Γι’αυτό και απαιτείται στη Νέα Διαπραγμάτευση, η οποία σημειωτέον είναι πολύ δύσκολη και καθοριστική, να παρουσιαστεί μια συγκροτημένη, συγκεκριμένη και ενωτική πρόταση. Η δική μας θέση είναι σ’αυτή την Διαπραγμάτευση να μην δεχτούμε καμία Σύμβασης Μίσθωσης γιατί θα είναι καταστροφική. Αντίθετα να διεκδικήσουμε να δωθεί το Παλαί στον Δήμο Γαλατσίου κατά πλήρη κυριότητα και χρήση!
»Ο χώρος αυτός μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως και να γίνει χώρος πολλαπλών χρήσεων από τον Δήμο, που μπορεί να είναι βιώσιμες και στοιχειοθετημένες με τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες.
»Στην Διαπραγμάτευση αυτή τονίζει για να είμαστε ισχυροί απαιτείται να παρουσιαστεί και η θέληση της πλειοψηφίας του Γαλατσιώτικου λαού. Η πλειοψηφία δε αυτή γι’αυτό το συγκεκριμένο θέμα μ’έναν τρόπο μπορεί να εκφραστεί και αυτός είναι:
»Το Τοπικό Δημοψήφισμα με το ερώτημα “Το Παλαί να γίνει Δημοτικό;” και η απάντηση του λαού με ένα “Ναι” ή “Όχι”.
Για το σκοπό αυτό προτείνει να συγκροτηθεί Πολύπλευρη Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος (ΟΕΔ) με τρεις στόχους: Ενημέρωση του λαού. Πρόσκληση να ψηφίσει στο Δημοψήφισμα και να πειστεί ότι είναι ωφέλιμο να εκφράσει την θέλησή του με το “Ναι”».
Στη συνέχεια το λόγο πήραν κι άλλοι ομιλητές, οι οποίοι στο σύνολό τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη του Παλαί και τί πρόκειται να γίνει, κυρίως μετά το τέλος Ιανουαρίου 2020 οπότε και λήγει η σύμβασης παραχώρησης μέρους των εγκαταστάσεων του ακινήτου της ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Γαλατσίου.

Πήγαινε στην κορυφή