Παράταση για ένα χρόνο στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας

Πράσινο φως άναψε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ για παράταση ενός έτους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους 4.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
Ειδικότερα μετά την έγκριση από τον ΟΑΕΔ τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας προχωρούν στην έκδοση ΚΥΑ για την ανανέωση των συμβάσεων για έναν ακόμη χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που ήδη υπάρχει στο σύστημα Δημόσιας Υγείας.
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις, οι 3.000 από τις 4.000 αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες. Άλλες 300 θέσεις αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν: α) για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ, β) για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ,γ) για την κατηγορία ∆.Ε. έως τα 853,00 ευρώ, δ) για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή