ΚΙΝΑΛ: Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ: Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης

Ανακοίνωση Τομέα Εργασίας Κινήματος Αλλαγής: 

Στον ΟΤΕ παρατηρείται τα τελευταία χρόνια υψηλή κερδοφορία η οποία στηρίζεται στην συμπίεση των μισθών και την περιθωριοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Την τελευταία 8ετία της κρίσης ο ΟΤΕ έχει τον ίδιο κύκλο εργασιών, αλλά με τους μισούς εργαζομένους εν σχέσει με το 2011, ενώ το εργασιακό κόστος έχει περιοριστεί στο 1/3.

Αυτή η πολιτική της τεράστιας κερδοφορίας (43% επί του κύκλου εργασιών, ένα πρωτοφανές σε ύψος ποσοστό παγκοσμίως), η διοίκηση του ΟΤΕ σχεδιάζει να διατηρήσει, καθιερώσει και ενδεχομένως επεκτείνει αλλά, πάντα προς την ίδια κατεύθυνση: την συρρίκνωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αρνείται την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αποτέλεσμα περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι στην Cosmote Evalue να μην έχουν συλλογική προστασία. Η διοίκηση δεν αποδέχεται καν την πρόταση του Μεσολαβητή (ΟΜΕΔ) ώστε να δοθεί συμβιβαστική λύση στην συλλογική διαφορά και οι εργαζόμενοι, με σχετική ασφάλεια, να συνεχίσουν να εργάζονται και να προγραμματίζουν την οικογενειακή τους ζωή.

Η τεχνολογία και η καινοτομία είναι πηγή ανάπτυξης και δημιουργίας νέου πλούτου. Και αυτός ο πλούτος θα πρέπει να μετουσιώνεται σε νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ο «παραδοσιακός» τρόπος που παραπέμπει σε συνθήκες «γαλέρας» δεν ταιριάζουν σε μία σύγχρονη επιχείρηση, σε μια Ελλάδα που πρέπει να προοδεύσει και γι’αυτό χρειάζεται να αισιοδοξεί.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης, την αύξηση των θέσεων εργασίας και την διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων. Κανονικότητα είναι οι εργαζόμενοι, μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς, να διαπραγματεύονται τους όρους και την αμοιβή της εργασίες σε ένα σύγχρονο και παραγωγικό πλαίσιο. Και απ αυτού ο ρόλος και η ευθύνη καθενός (επιχειρήσεις, συνδικάτα και πολιτεία) είναι συγκεκριμένος και δεσμευτικός.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή