Η Ν.Δ. για την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ελληνίδα αγρότισσα, παρά τις ανισότητες που συχνά αντιμετωπίζει, συνδράμει καθοριστικά στην κοινωνική συνοχή της χώρας μας, στη πολιτισμική μας συνέχεια και αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πυλώνα της αγροτικής οικονομίας μας. Δυστυχώς όμως συχνά εργάστηκε μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας, χωρίς αμοιβή και χωρίς ασφαλιστική πρόνοια χάνοντας στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα.

Τα ευχολόγια της προηγούμενης κυβέρνησης υπήρξαν αναποτελεσματικά για την ενίσχυση της κοινωνικής και εργασιακής θέσης της. Δε θα σταθούμε όμως στα λάθη του παρελθόντος. Θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και εμπρός.

Χρειάζεται να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες της ελληνικής υπαίθρου με ορθολογικό σχεδιασμό της επαγγελματικής τους κατάρτισης, συμμετοχή τους σε κοινοτικές δράσεις, εξειδίκευση ανάλογα με το είδος των καλλιεργειών ή του ζωικού κεφαλαίου αλλά και τη γεωγραφική περιοχή.

Σήμερα τιμούμε την Ελληνίδα αγρότισσα. Δεσμευόμαστε να αναδείξουμε το σημαντικό ρόλο της στην οικονομία, την οικογένεια και την κοινωνία και να βελτιώσουμε το βιοτικό της επίπεδο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή