Νέο 1821, Γράφει ο Γιώργος Πένταρης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Νέο 1821, Γράφει ο Γιώργος Πένταρης

Σήμερα άρχισε ένα νέο 1821 στα βόρεια σύνορα της Συρίας όπου οι Κούρδοι αγωνιστές δέχονται οργανωμένη επίθεση από τον Ερντογάν εφέντη, μπέη, πασά, σουλτάνο. Με την δικαιολογία ότι θα καταστρέψει κάθε κέντρο τρομοκρατίας στα Κουρδικά χώματα, επιτίθεται με στρατό και αεροπορία εναντίον αμάχων γυναικόπαιδων και αγωνιστών με πενιχρά όπλα αντίστασης και προστασίας.

Οι Κούρδοι που ζητάνε την ανεξαρτησία τους από την Τουρκία έχουν κάνει μεγάλες θυσίες για την εξόντωση του ISIS, το οποίο κατά δημοσιεύματα πατροναριζόταν από τους Τούρκους. Το αντάλλαγμα, απ’ ότι είπε ο Σαχούζ Χασάν, συμπρόεδρος του κουρδικού PYD σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, ήταν ότι είχαν την υπόσχεση από τους Αμερικανούς και τους άλλους συμμάχους για προστασία από τους τούρκους. Παρ’ όλα αυτά όμως, μετά την τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ – Ερντογάν, στις 7 Οκτώβρη, ο Σουλτάνος έλαβε το πράσινο φως για την εισβολή και αμέσως μετά, στις (9/10/19) άρχισε η εισβολή. Από την Αμερικάνικη ηγεσία «σιγή ασυρμάτου», παρά τις αντιδράσεις των περισσότερων μελών του Κογκρέσου. Το ΝΑΤΟ ούτε που το περίμενε και ο Γ. Γραμματέας του σύστησε «αυτοσυγκράτηση»!!! Από την υπόλοιπη ΕΕ έχουμε δηλώσεις, αλλά οι Τούρκοι τις γράφουν κανονικά…
Ετοιμάζεται να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο Γιούνκερ εκτόξευσε απειλές ότι δεν θα πρέπει να περιμένει η Τουρκία την βοήθεια της ΕΕ στα προβλήματα που θα δημιουργήσει στην περιοχή διώχνοντας τους Κούρδους εποικίζοντας τα εδάφη με Σουνίτες πρόσφυγες από Συρία, Αφγανιστάν κ.τ.λ.
Δηλαδή οι μόνες αντιδράσεις είναι οι δηλώσεις ή μη δηλώσεις, αλλά η Τουρκία απτόητη δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα. Εισβάλει σε άλλο κράτος και όπως έκανε στην Κύπρο το 1974 με το πρόσχημα της προστασίας των Τουρκοκύπριων, αλλοίωσε τον δημογραφικό χαρακτήρα των κατεχόμενων και στην ουσία τα έχει προσαρτήσει. Την ίδια παρελκυστική πολιτική θα ασκήσει και στην περίπτωση της Συρίας και των Κούρδων. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η εισβολή δεν είναι εναντίων τρομοκρατών, που έχουν καταλάβει κάποιο κράτος, αλλά εναντίον πολιτών και του κράτους της Συρίας. Εδώ δεν θα πρέπει να μη σχολιαστεί η συμμαχία των Τούρκων με τους αντάρτες του λεγόμενου «δημοκρατικού κόμματος» της Συρίας που ουσιαστικά ως κινούμενο των Αμερικανών και Γάλλων ξεκίνησαν τον πόλεμο εναντίον του Άσαντ αποβλέποντας στην ανατροπή του και εκδίωξη από την περιοχή της Ρωσίας.
Η γνώμη μου είναι ότι η εισβολή θα δώσει την δυνατότητα αναδιοργάνωσης και επανεξοπλισμού των Σύριων ανταρτών από την Τουρκία με σκοπό την συνέχιση του πολέμου εναντίον του Άσαντ για την ανατροπή του και ολοκλήρωση του σχεδίου των Αμερικανών και των συμμάχων, την εξέλιξη του οποίου διέκοψε το ISIS.
Κατά τον Σαχούζ Χασάν, οι Τούρκοι ετοιμάζουν γενοκτονία, εθνοκάθαρση και εξανδραποδισμό των Κούρδων. Το έχουν κάνει πολλές φορές στην ιστορία τους όπως εναντίον των Ποντίων, των Αρμενίων, των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955.
Η κατάσταση είναι παράλληλη με την Ελληνική Επανάσταση του 21 όπου όταν την ξεκίνησαν οι Έλληνες κατηγορήθηκαν από όλους τους Ευρωπαίους ως τρομοκράτες και η Ιερά Συμμαχία του Μέτερνιχ σε συνεργασία με τον Σουλτάνο, απεργαζόταν την με κάθε τρόπο κατάσβεση της Επαναστατικής Φλόγας που είχε ανάψει στην τότε Ελλάδα. Οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων εκείνη την εποχή δημιούργησαν τις συνθήκες για την απελευθέρωσή μας. Σήμερα οι Κούρδοι είναι οι επαναστατημένοι Έλληνες του Κολοκοτρώνη και είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρουν.
Η Τουρκία συνεχίζει απτόητη, παρά τις δηλώσεις των Ευρωπαίων, τις παράνομες ενέργειες εναντίον της Κύπρου που είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να ιδρώνει το αυτί της. Μη γελιέστε. Αν η Τουρκία δεν υποστεί σκληρές κυρώσεις όπως κάνει η Αμερική εναντίον Περσίας και Β. Κορέας δεν θα διστάσει να εισβάλλει στη χώρας μας;
Εδώ και δύο χρόνια, κάθε τόσο γράφω, για αυτά τα θέματα και θα συνεχίσω να γράφω γιατί παρακολουθώντας τις δηλώσεις και τις πράξεις των Τούρκων βλέπω να πηγαίνουμε πολύ σύντομα σε σύγκρουση. Όταν ο αντίπαλος σε κολλήσει στον τοίχο λόγω υποχωρητικότητας τότε θα έρθει η στιγμή να αντιδράσεις, αλλά τότε πρέπει να είσαι έτοιμος γιατί διαφορετικά μαύρο φίδι που σε έφαγε. Απ’ ότι φάνηκε στην πρόσφατη άσκηση «Παρμενίων», έτοιμοι δεν είμαστε. Δεν είναι δυνατόν το πλοίο διοίκησης του στόλου, η φρεγάτα Έλλη, να εξοκείλει στα αβαθή. Αν δεν καταλάβατε τη σοβαρότητα αυτού του περιστατικού θα σας το εξηγήσω με δυο λόγια. Το πλοίο διοίκησης έχει όλη την πληροφορία του εχθρικού στόλου και δίνει οδηγίες στα υπόλοιπα πολεμικά. Αν αυτό είναι εκτός μάχης, τότε ο στόλος θα πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.
Ο Τουρκικός στρατός για πολλοστή φορά εκπαιδεύεται σε πραγματικά πυρά χρησιμοποιώντας κυρίως τον οπλισμό που η ίδια αυτή πολεμοχαρής χώρα παράγει. Εμείς ως χώρα από την άλλη πλευρά, στην ουσία τώρα αρχίζουμε να τεντονόμαστε από τον βαθύ λήθαργο που είχαμε πέσει τόσα χρόνια και κοιτάμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Θα προλάβουμε όμως να προετοιμαστούμε; Οι Τούρκοι έχουν σχέδια εναντίον μας και δεν τα κρύβουν. Προετοιμάζουν ιδεολογικά και τον στρατό τους και την νεολαία τους για την γαλάζια πατρίδα που δεν είναι τίποτα άλλο από το μισό Αιγαίο. Όταν έναν λαό τον ετοιμάζεις ιδεολογικά για κάποιο σκοπό, η ιστορία έχει δείξει ότι τουλάχιστον θα το αποπειραθεί. Όταν λοιπόν το αποφασίσει, στην περίπτωσή μας, αυτή η απόπειρα θα είναι εναντίον του Καστελόριζου. Η επίθεση θα είναι αστραπιαία και αν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αστραπιαία και δυναμικά, τότε μετά από δύο τρεις μέρες θα συρθούμε σε διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα Αμερικανών και Ευρωπαίων. Εκεί θα παιχτεί το μεγάλο παιχνίδι των συμφερόντων. Ποιοι και που έχουν τα μεγάλα συμφέροντα; Οι Γάλλοι πόσο θα υπερασπιστούν την Ελλάδα όταν η Airbus θα επενδύσει στην Τουρκία 2,5 δις το 2020 και άλλα 5 δις μέχρι το 2030; Η Αμερική που πάει να πουλήσει τους Πάτριοτ, ή Ρωσία ή η Γερμανία με τα άρματα μάχης κτλ; Εμείς τι μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς σε σύγκριση με την Τουρκία; Ψίχουλα, peanuts που λένε οι Άγγλοι.
Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά με την κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις στερήθηκαν ζωτικών πόρων και έχουν μείνει πολύ πίσω σε σύγκριση με την αποτρεπτική ισχύ που είχαν επί αγοράς του αιώνα και με τα υποβρύχια που έγερναν όπως είχαν κορακιάσει τότε όλα τα αντιπολιτευόμενα το ΠΑΣΟΚ ΜΜΕ. Η Ελλάδα είχε την δυνατότητα και τεχνογνωσία να κατασκευάσει τα πιο σύγχρονα υποβρύχια που υπάρχουν σήμερα, αλλά οι μυωπικές πολιτικές όχι μόνο σταμάτησαν την συνέχεια νέων κατασκευών, αλλά σχεδόν διέλυσαν και το ναυπηγείο Σκαραμαγκά όπου φτιάχτηκαν αυτά σύγχρονα υποβρύχια.
Λοιπόν αυτά για σήμερα και να δούμε μέχρι που θα φτάσει η Τουρκία ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε την χρονική στιγμή της δική μας εμπλοκής.

Πήγαινε στην κορυφή