4ο Μνημόνιο για αλλαγή νοοτροπίας , του Β.Γιαννακόπουλου

Καλό είναι οι Σύλλογοι, οι οποίοι αναρτούν τα πανό τους
στις κολόνες για να διαφημίσουν κάποια εκδήλωσή τους,
να μην ξεχνούν, μετά το πέρας της εκδήλωσης, να τα κατεβάζουν. Είναι δική ΤΟΥΣ υποχρέωση και όχι του Δήμου.
Αφήστε που αυτός ο τρόπος προβολής, με τα τόσα άλλα μέσα
επικοινωνίας, θεωρείται πλέον ξεπερασμένος.

Μπορεί να είμαστε για δέκα χρόνια σε οικονομική κρίση, μπορεί να υπογράψαμε τρία μνημόνια, μπορεί να χρεοκοπήσαμε, μπορεί να μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, μπορεί να χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, μπορεί πράγματι να έγιναν όλα αυτά… Ένα όμως δεν άλλαξε ή δεν μπόρεσαν ούτε τα μνημόνια να αλλάξουν: τη νοοτροπία μας.

Αυτή τη νοοτροπία εξαιτίας της οποίας έχουν συσσωρευτεί, στο πέρασμα των χρόνων, πολλά δεινά τόσο στη δημόσια διοίκηση όσο και στην κοινωνία. Γι’ αυτό μάλλον μας χρειάζεται κι ένα 4ο μνημόνιο μπας και αλλάξουμε συνήθειες και συμπεριφορές.
Πριν βιαστείτε ορισμένοι να με θεωρήσετε υπερβολικό ή δεν ξέρω και γω πώς αλλιώς, διαβάστε τις παρακάτω γραμμές και θα καταλάβετε.
Σε μια παλιά ελληνική ταινία με τον τίτλο «Ένα έξυπνο μούτρο», ο Κώστας Βουτσάς λέει μια χαρακτηριστική ατάκα: «Το θέμα είναι να τρουπώσω. Άμα εγώ τρουπώσω, δεν με πιάνει κανένας!»
Κάπως έτσι μάλλον σκέφτηκαν και οι γυμναστές/στριες στο Γυμναστήριο Γυναικών όταν διαμόρφωναν το αρχικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας του Γυμναστηρίου. Το οποίο ως γνωστόν εδώ και δύο χρόνια, βρίσκεται στο Ολυμπιακό Παλαί.
Στο πρώτο λοιπόν πρόγραμμα λειτουργίας είχαν «ξεχάσει» οι γυμναστές, όπως πληροφορήθηκα αρμοδίως, να εντάξουν την Παρασκευή ως ημέρα κανονική εργάσιμη. Αντί πενθήμερη, είχαν προγραμματίσει τετραήμερη λειτουργία του Γυμναστηρίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ρήξη με τη διοίκηση του Δήμου, το Γυμναστήριο, με το πρόσχημα της ανακαίνισης, να παραμένει κλειστό για ένα μήνα και οι πέντε γυμναστές να αποσπαστούν στα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς.
Στις 24 Σεπτεμβρίου μάλιστα ο Δήμος Γαλατσίου εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου πρόκειται να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό για την πλήρωση τεσσάρων θέσεων γυμναστών, οι οποίοι προφανώς θα εργάζονταν στο Γυμναστήριο Γυναικών.
Μετά από αυτή την ανακοίνωση, φαίνεται ότι επικράτησαν πιο ώριμες σκέψεις και στις 8 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε το καινούργιο πρόγραμμα λειτουργίας του Γυμναστηρίου, το οποίο αναφέρει ότι θα είναι ανοιχτό από τις 9.00 έως τις 22.00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή, με πρώτη μέρα έναρξης λειτουργίας του την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.
Να σας ενημερώσω ότι οι γυμναστές/στριες του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού μέχρι πριν 2 χρόνια ήταν τετράωρης απασχόλησης. Η σημερινή διοίκηση του Γιώργου Μαρκόπουλου μετέτρεψε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και οκτάωρης κανονικής απασχόλησης. Αφού λοιπόν, τρούπωσαν για τα καλά, όπως έλεγε και ο Κώστας Βουτσάς, άλλαξαν σκέψεις και συμπεριφορές.


Ειλικρινά
δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ χώρα σοβαρή!

Μα είναι δυνατόν να αληθεύει αυτό που ακούγεται ότι ο Εισαγγελέας διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί αν πράγματι ισχύει αυτή η ανοησία που είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ότι στο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ κάπνιζαν μπάφο;
Και πείτε ότι είναι αλήθεια, ποιά ποινή θα επιβληθεί και σε ποιούς; Η χρήση ως γνωστόν δεν είναι αδίκημα.
Η μόνη παραβίαση που μπορεί να διαπιστωθεί είναι αυτή του αντικαπνιστικού νόμου, που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους.
Θα μου πείτε ότι υπάρχουν και χειρότερα. Για θυμηθείτε τον δικαστή που εξέδωσε απόφαση, η οποία έλεγε ότι είναι υπαρκτά τα δισεκατομμύρια ή μάλλον τρισεκατομμύρια του Σώρρα.
Γι’ αυτό σας λέω ότι δεν σωζόμαστε με τίποτα!


Οι μεσήλικες
παλαίμαχοι
ποδοσφαιριστές –
τοπικοί παράγοντες,
οι οποίοι θέλουν να πιστεύουν
ότι είναι ακόμα έφηβοι,
πρέπει να προσέχουν
γιατί υπάρχει κίνδυνος
τραυματισμού τους, αν μάλιστα
παίζουν μπαλίτσα στο Άλσος,
κατά τις νυκτερινές ώρες
που ο φωτισμός ίσως
να μην είναι ικανοποιητικός.
Για θυμηθείτε τί έπαθε
ο Καραμανλής
την προεκλογική περίοδο
του 2004;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή