Επίσκεψη του Γ. Πατούλη και της Λ. Μενδώνη στο ανακαινισμένο Μέγαρο Τσίλλερ -Λοβέρδου

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη στο ανακαινισμένο Μέγαρο Τσίλλερ -Λοβέρδου

“Γ. Πατούλης: Περιφέρεια και ΥΠΠΟΑ συμβάλλουμε σε μια κοινή προσπάθεια για να αποκτήσει η Αττική ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής και πόλο έλξης επισκεπτών

Για την πορεία υλοποίησης των έργων του κτιριακού συγκροτήματος του Μεγάρου Τσίλλερ -Λοβέρδου ενημέρωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο εργοτάξιο στην οδό Μαυρομιχάλη.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ε.Ε.. Έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και έχει φορέα υλοποίησης τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού. Ο Συνολικός Προϋπολογισμός είναι 3.600.000 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα υλοποίησης της Β’ Φάσης ανέρχεται στα 1,765.075,05 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης και θα αξιοποιηθεί, τόσο ως παράρτημα του Βυζαντινού Μουσείου προκειμένου να στεγάσει τη συλλογή των Βυζαντινών εικόνων Λοβέρδου, όσο και ως αρχιτεκτονικό, ιστορικό, πολιτιστικό και τεχνολογικό μνημείο το οποίο έχει συμβάλει στην αστική φυσιογνωμία της Αθήνας.

Τόσο η Υπουργός όσο και ο Περιφερειάρχης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία υλοποίησης του έργου. Η Υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε ως σημαντικό γεγονός την άριστη συνεργασία που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ.

Η Υπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου οι επισκέπτες στην Αθήνα να μην περιορίζονται στα αρχαία μνημεία αλλά να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται και να ενημερώνονται για σημαντικά αρχιτεκτονικά σύνολα και τα έργα του σύγχρονου πολιτισμού.

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη
Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης επισήμανε:
Είναι σημαντικό να αποκαλύπτονται τέτοιου είδους Πολιτιστικά και Ιστορικά Μνημεία τα οποία έχουν συμβάλει στην αστική φυσιογνωμία της Αθήνας. Το κτίριο Τσίλλερ-Λοβέρδου αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα μνημείου της Αττικής που επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα χάραξης μιας νέας τουριστικής προβολής της Αττικής. Το brand name «Attica» μπορεί να αποτελέσει ένα «διαβατήριο» το οποίο θα επιτρέψει στους επισκέπτες της Αττικής, να ανακαλύψουν νέους προορισμούς σε επίπεδο πολιτιστικό, υγείας, ευεξίας και γαστρονομίας. Για μας, ο Πολιτισμός είναι προτεραιότητα. Είναι πολλαπλασιαστής ισχύος και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της Αττικής. Θέλω να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν αναλάβει την εκτέλεση του έργου, αλλά κυρίως την Υπουργό κ. Μενδώνη η οποία από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των δικών της καθηκόντων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πορεία υλοποίησης τόσο σημαντικών έργων.

Να σημειωθεί ότι τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και την Υπουργό Λ. Μενδώνη, συνόδευαν στην επίσκεψη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου και η υπεύθυνη Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων μνημείων Μ. Μερτζάνη.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή