Δήλωση Μπουρχάν Μπαράν για την Ημερά Ψυχικής Υγείας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήλωση Μπουρχάν Μπαράν για την Ημερά Ψυχικής Υγείας

Δήλωση Μπουρχάν Μπαράν για την Ημερά Ψυχικής Υγείας

“Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες τα ψυχικά νοσήματα αποτελούν πλέον την δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Δυστυχώς, οι προβλέψεις για το μέλλον δεν είναι ευοίωνες, καθώς ο αριθμός των ψυχικά νοσούντων είναι αποκαρδιωτικά μεγάλος και ολοένα αυξανόμενος.

Η Δημόσια ψυχική υγεία διακινδυνεύει ειδικά σε μία χώρα η οποία μαστίζεται τα τελευταία 10 χρόνια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η αβεβαιότητα της αυριανής ημέρας κλονίζει συθέμελα τον υγιή ψυχισμό των ανθρώπων, ο οποίος για να διατηρηθεί, εκτός από προσωπικές προσπάθειες απαιτεί και οι εξωγενείς συνθήκες να εξασφαλίζουν την ομαλότητα της καθημερινότητας.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους ψυχικά πάσχοντες- μια ιδιαίτερα εύθραυστη ομάδα- στους οποίους είναι αναγκαία η παροχή οργανωμένων δομών ψυχικής υγείας σύμφωνα με τα κριτήρια που προβλέπονται από την Ε.Ε.

Για να μπορέσουν όλα τα ανωτέρω να μετουσιωθούν σε πράξη και να μη μείνουν κενά περιεχομένου και λόγου χρειάζονται ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις όπως είχε παρουσιάσει η Φώφη Γεννηματά με το Σχέδιο Ελλάδα του Κινήματος Αλλαγής.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή